מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי מאני פסיכוטיאלה03/05/2008
שלום ..
אני מעוניינת לישאול שאלות לגבי אבא שלי שחלה במאני פסיכוטי..
מאז גיל 15 אבי חלה במאני פסיכוטי ונטל ליטיום אך לאחר שלוש שנים של שיכום הוא הבריא והמשיך לקבל ליטיום אך לאחר כמה שנים הפסיק את הטיפול בגיל 25 ,
כשאבי ואמי הכירו הוא כבר לא נטל תרופות במשך 11 שנה..
לאחר 19 שנה שההורים שלי נשואים פתאום בשנתיים האחרונות תקף אותו בתקופת הקיץ התקף מאני פסיכוטי (הוא לא ישן בלילות,הוא צועק אך לא אלים , אי שקט תמידי, מדבר לא לעניין,ניזכר בעבר הרחוק,בורח מהבית ) שנה שעברה זה היה קל ועבר לבד לאחר שלושה חודשים (6-8) בלי שום תרופות השנה בחודש האחרון(4) שזה קרה זה ניהיה ממש קשה ואמא שלי לקחה אותו להבחון בפסיכאטרי בבריאות הנפש בנס ציונה שם הוא היה מאושפז בנעוריו .. שם הפסיכיאטרית נתנה לו כדורים ( zyprexa olanzapinwe 5mg ,valporal) והוא כבר שבוע נוטל אותם ואין שום שינוי..
אמי כשאר היא הלכה איתו לפסיכיאטרית היא ביקשה אולי שיאשפזו אותו אך הפסיכיאטרית התנגדה ואמרה שהוא לא זקק לזה..
מחר הוא צריך ללכת לבדיקה חוזרת ..
יש אולי צורך בדעה נוספת של אדם מוסמך..?
או לימצאו טיפוש אחר תרופתי ..?
פשוט אני ואמי שליי מאוד קשה לנו להתמודד עם זה ..
במיוחד לי שאני נערה מתבגרת בגיל 16 אני ירדת י ירידה משמעותית במשקל אני בקושי אוכלת ..
אני רוב הזמן בוכה וקשה ליי דיברתי עם היועצת בבית הספר על זה והיא אמרה לה שאני חייבת לאכול כי אני מזיקה לעצמי ואני יודעת את זה...
אני מבקשת עזרה איך אפשר למהמשיך להחזיק אותו בבית ?...
אני מקווה שיענו לי על כל השאלות ...
תודה מראש ..!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ד''ר ערן ואדים הראל04/05/2008הקשיים שאת חווה הם מובנים ומוכרים. קשה לראות את אביך במצב כזה וקשה להתמודד איתו בבית. השיקול של אשפוז הינו מורכב. ישנם מצבים בהם המשך הטיפול בבית מיטיב למטופל יותר על אף הקשיים שזה מערים על המשפחה. חשוב שיהיה במעקב פסיכיאטרי צמוד על מנת לנטר את מינון התרופות שהוא מקבל. קחי בחשבון כי ההחלטה לא לאשפז הייתה החלטה נכונה לאותו רגע. במידה ואין כל שיפור לאחר שבוע זה משהו שניתן לשקול שוב.
לגבייך אני ממליץ לך להיות במעקב וטיפול בשיחות שבועיות כי את חווה קשיים שקשה להתמודד איתם לבד. זה יכול להיות במסגרת היועצת של בית הספר או שהיא תפנה אותך לפסיכולוגית בשירות הציבורי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה
לילי05/05/2008לאלה היקרה!
אני מבינה מאוד מאוד מה את מרגישה עכשיו אני עברתי עם אימי 3 חודשים קשים מאוד ללא עזרה.
גם אימי נוטלת ליתיום ונטלה בעבר וזה מאוד עזר לה וכשהיא הפסיקה זה חזר לה ובגדול עם התקפים פסיכוטים ודיכאון. והיא גם נוטלת זיפרקסה שזה כדור מצוין ולוקח לו זמן להשפיע. אול מהם המינונים ?
בתחום הפסיכיאטריה יש המון כדורים לכל סוגי הבעיות: חרדות דיכאון מצב פסיכוטי.....
ולכל אדם מתאים כדור אחר לכן יש לנסות להחליף כדור כל פעם עד שימצא הכדור הנכון.
אל דאגה הכל יעבור בשלום בסוף אני מבטיחה. ואגב תלכי לטפל בעצמך אם את מרגישה שקשה לך מאוד להתמודד. להיות בקרבת אדם חולה ולסעוד אותו זה לא פשוט לכן טפלי בעצמך כדי שתוכלי לטפל בו.
אם תוכלי להשאיר לי את הטלפון אשמח לעזור ולעודד. ויש לי המלצה על פסיכיאטר מעולה מעולה שהציל את אימי בפעם השנייה בחיים.
יישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילי תודה !!
אלה06/05/2008תודה רבה על העידוד זה באמת מחמם את הלב שיש אנשים שעברו את זהה וזה עב אצלהם..
תשאירי ליי בבקשה את המספר שלך שאני יצור אימך קשר ..
ביום ראשון חזרנו לפסיכיאטרית אבא קיבל זריקה והיא לא בדיוק עזרהה ביום רביעי הוא שוב צריך לקבלה.. ולחזור לפסיכיאטרית להבחנה חוזרת..
ביום ראשון הפיסיכיאטרית רצתה להשאיר אותו לכמה ימים אך הוא סירב וביגלל זה לא אשפזו אותו
כדי לאשפז אותו הוא חייב להסכים !!
אבל בנתיים מצבו מחמירר והמינון גדל וזה לא בדיוק עוזרר...
אני התחלתי ללכת כל יום לפסיכולוגית של בצפרר לשעה כל פעם שיש לה זמן היא באה לקחת אותיי ואנחנו מדברות ..
אני לא מסוגלת לספר לכולם על הבעיה אבל סיפרתי רק ליועצת ולמחנכת שליי ועכשיו גם הפסיכולוגית יודעת ...
דרך אגב תודה גם לד"ר הראל ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)