מכחישה ומסרבת לפנות לפסיכיאטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכחישה ומסרבת לפנות לפסיכיאטר
    בת הדוד
    03/05/2008

מה לעשות ? כואב לי הלב לראות את המצב וכולם חסרי אונים: קרובת משפחתי כבת 50 גרושה + 1 מסתובבת עם מחשבות שווא מזה שנתיים שלוש( "הרבנים מחפשים את רעתה, עוקבים אחריה, יש מזלטים באוויר שמצלמים אותה, בלילה מזריקים לה תרופות פסיכיאטריות...) היא חושדת בכולם ,כבר רבה והתפרצה על אחיותיה, כמובן שלא מצליחה להסתדר בעבודה, כאם מתפקדת סביר , בשיחות שלי איתה ושל משפחתה- מכחישה ודוחה כל נסיון ללכת לפסיכיאטר לדבריה היא לא חולה והרבנים שרודפים אותה מקושרים לפסיכיאטרים ורוצים לפתוח לה תיק פסיכיאטרי. בלחץ המשפחה הגיעה פעם אחת לפסיכיאטר בקופ"ח והפסיקה לקחת את התרופות לאחר יומיים בטענה שהוא משתף פעולה עם הרבנים שרוצים להרוס אותה. היא לא מראה סימנים של מסוכנות לעצמה או לסביבה כך שלא מתאימה לאישפוז כפוי צר לי לראות אותה ואת בנה בבדידות שלהם אחיה מתרחקים ממנה (בליל הסדר היו לבד), יש לה קשיים כלכליים וללא ספק סובלת,אשמח לעצה -איך אפשר להתקדם מהלופ הזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לבת הדוד

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

ראשית במידה ובנה הינו מתחת לגיל 18 יש לערב את גורמי הרווחה. כדאי להיוועץ ברופא המשפחה על מנת שאולי דרכו כן תסכים לקבלת טיפול. חשוב שהמסר אליה יהיה אחיד ויבוא מכל בני המשפחה - שהיא זקוקה לטיפול פסיכיאטרי. כאנשי בריאות הנפש ישנם מקרים רבים בהם אנו עומדים בפני מצבים כגון אלו של אנשים במצב פסיכוטי שמסרבים לקבל טיפול והחוק אינו מאפשר לאשפזם בכפייה. מניסיוני אנשים במצבים אלו נמצאים במצוקה וסובלים ממצבם. צריך לנסות לפנות למקומות אלו ולשכנעם כי טיפול יכול לעזור להם במצוקתם.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה..

בת הדוד
    04/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו