מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשה אפלה ומפחידה לפני השינה.אלי30/07/2015
איך שאני נכנס למצב שינה אני מתחיל להרגיש מין שיתוק מפחיד כזה שמלווה בתחושת מחנק כאילו אין לי אוויר ואני תובע. זה ממש מרגיש שאם אני עוצם את העיניים אז אני לא קם יותר והנשמה שלי תעזוב את הגוף.
זה מרגיש כאילו מאלך המוות נמצא אצלי בחדר ופשוט מחכה שאני ישן כדיי לקחת את הנשמה שלי.. אני ממש יכול להרגיש אותו בחדר שלי.
בגלל שזה קורה לי רק מתיי שאני מנסה לישון ונכנס למצב שינה אז אני פשוט כבר מפחד לישון. אני הרבה פעמים מתעורר באמצע הלילה.
זה קורה לי אוליי 6 פעמים בחודש בערך...
האם יש לזה שם לתופעה הזאת, ולמה היא בכלל מתרחשת אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק31/07/2015שלום ירון.
אינני רופא.
יכול להיות שמדובר בעניין נפשי, אך גם יכול להיות שבאמת הפחד הזה הוא איתות לבעייה פיזיולוגית אמתית שקיימת ועלולה לגרום למוות במהלך השינה. יכול גם להיות שמדובר בשילוב של השניים.
אני מניח שיהיה קשה לקבוע מבלי לבצע בדיקה מקיפה, אבל אם יש לרופאים כיוון כלשהו ברור - אני מניח שהם יגידו.
אם אתה מרגיש סבל, אז אין שום סיבה לסבול וכדאי לפנות לאיש מקצוע ולבדוק את העניין. סביר להניח שניתן להקל על הסבל.
ניתן לפנות לרופא המשפחה על מנת לבדוק בעיות פיזיולוגיות, לפסיכולוג על מנת לבחון מרכיבים נפשיים, וניתן לפנות לפסיכיאטר שיכול לבחון את שני הגורמים גם יחד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי לב למשהו חשוב
אלי31/07/2015שמתי לב שהיא מתרחשת אצלי כמה ימים אחרי שהשתמשתי בבנזודיאזפינים... אני פשוט מידיי פעם לוקח לוריוון, פעם אחת בשבוע ככה.. האם זה פשוט דאון של הבנזו.. שפשוט פוגע בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)