הרגשה אפלה ומפחידה לפני השינה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה אפלה ומפחידה לפני השינה.
    אלי
    30/07/2015

איך שאני נכנס למצב שינה אני מתחיל להרגיש מין שיתוק מפחיד כזה שמלווה בתחושת מחנק כאילו אין לי אוויר ואני תובע. זה ממש מרגיש שאם אני עוצם את העיניים אז אני לא קם יותר והנשמה שלי תעזוב את הגוף.

זה מרגיש כאילו מאלך המוות נמצא אצלי בחדר ופשוט מחכה שאני ישן כדיי לקחת את הנשמה שלי.. אני ממש יכול להרגיש אותו בחדר שלי.

בגלל שזה קורה לי רק מתיי שאני מנסה לישון ונכנס למצב שינה אז אני פשוט כבר מפחד לישון. אני הרבה פעמים מתעורר באמצע הלילה.

זה קורה לי אוליי 6 פעמים בחודש בערך...

האם יש לזה שם לתופעה הזאת, ולמה היא בכלל מתרחשת אצלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    31/07/2015

שלום ירון.

אינני רופא.

יכול להיות שמדובר בעניין נפשי, אך גם יכול להיות שבאמת הפחד הזה הוא איתות לבעייה פיזיולוגית אמתית שקיימת ועלולה לגרום למוות במהלך השינה. יכול גם להיות שמדובר בשילוב של השניים.

אני מניח שיהיה קשה לקבוע מבלי לבצע בדיקה מקיפה, אבל אם יש לרופאים כיוון כלשהו ברור - אני מניח שהם יגידו.

אם אתה מרגיש סבל, אז אין שום סיבה לסבול וכדאי לפנות לאיש מקצוע ולבדוק את העניין. סביר להניח שניתן להקל על הסבל.

ניתן לפנות לרופא המשפחה על מנת לבדוק בעיות פיזיולוגיות, לפסיכולוג על מנת לבחון מרכיבים נפשיים, וניתן לפנות לפסיכיאטר שיכול לבחון את שני הגורמים גם יחד.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמתי לב למשהו חשוב

אלי
    31/07/2015

שמתי לב שהיא מתרחשת אצלי כמה ימים אחרי שהשתמשתי בבנזודיאזפינים... אני פשוט מידיי פעם לוקח לוריוון, פעם אחת בשבוע ככה.. האם זה פשוט דאון של הבנזו.. שפשוט פוגע בשינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו