אי שקט ברגליים בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שקט ברגליים בלילה
    ממי
    05/08/2015

מטופלת בזיפרקסה 15 מ"ג וליתיום 900 מ"ג סובלת מאי שקט ברגליים בלילה רופאה פסיכיאטרית המליצה על סלואו דרלין 80 מ"ג ניסיתי חודש אך לא עזר לרגלים.אחר כך המחיצה לקחת קלונקס וזה מעייף מאד למחרת למרות שלוקחת מוקדם.רופאה כללית המליצה לקחת כדור נוסף של דרלין סך הכול 160 מ"ג השאלה אם זה יעזור אני סובלת מלחץ דם ודרלין מאזן את הלחץ דם טוב אך לרגליים לא עוזר השאלה אם תוספת מינון דרלין יכולה לעזור לאי שקט ברגליים??אשמח לתשובה בהקדם אני מאד סובלת.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט ברגליים בלילה

הוספת תגובה

• יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי

שמוליק
    05/08/2015

שלום רב.

אינני רופא.

יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי של הזיפרקסה. יכול להיות שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, אך לא ניתן לדעת בוודאות. הרבה פעמים מעדיפים לומר שבוודאות מדובר בתסמינים שליליים כדי לשכנע את מטופלים ליטול תרופות.

אם אכן מדובר בתופעת לוואי, אז ניתן לשקול את האפשרות של התמודדות המבוססת בעיקר על טיפולים פסיכולוגיים. גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

אם הטיפולים הפסיכולוגיים משפרים את המצב - ניתן להוריד מינונים עד להפסקה מוחלטת של הטיפול התרופתי (כמובן על פי המלצת הרופא המטפל).

ניתן לבדוק עם הרופא המטפל את האפשרות הזו.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט ברגליים בלילה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/08/2015

מאוד חשוב לברר האם מדובר באקטיזיה ( תופעת לוואי שמשני לנוגדי פסיכוזה ) או בעיה אחרת..

באם מדובר באקטיזיה , יש לישקול להוריד טיפול.
    מאוד חשוב לשלול רמה גבוהה של ליתיום, אשר יכול להוביל לרעד בנוסף..
    מומלץ בדיקת דם לרמת ליתיום בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד ד"ר!!

שמוליק
    09/08/2015

שלום ד"ר דוידאור.

אני ממש מעריך את הכנות שלך בכך שלא שללת את האפשרות שמדובר בתופעת לוואי של הטיפול התרופתי.

זה נכון שאין שום וודאות, ויכול להיות שבאמת מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וגם אם בוודאות זה בגלל התרופה - לא בטוח שמה שנכון לעשות זה להפסיק (כפי שהייתי כותב בעבר וחטפתי על כך ובצדק ביקורת נוקבת), אבל צריך לומר את כל האמת; אחרת, זה מערער את האמון של המטופל במטפל, ואמון הוא הבסיס לטיפול.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל את זה ביותר חנפנות? חחח..

מומנטו
    11/08/2015

גבר יש לך את זה ביותר חנפנות ולקקנות ? כי בהודעה הזו אתה נשמע כמו לא פחות מיחצן של פסיכיאטרים. איפה הכבוד העצמי? לא חבל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשצריך אני יודע להעביר ביקורת

שמוליק
    11/08/2015

שלום רב.

אני יכול להבין מתוך ההודעה שלך על הסרט איילנד, שאתה ממש לא מסמפת פסיכיאטרים, ואני מכבד את דעתך.

כשצריך להעביר ביקורת, אני יודע להעביר; אם ינסו להשתמש במונח "תסמינים שליליים" כדי לנפנף מטופלים שסובלים מ"זומביות", אני אדע להעביר על כך ביקורת, והרבה פעמים כשזה קרה - לא חסכתי בשבט.

אני מניח שיש לך סיפור כאוב, ויכול להיות שישנה דרך יעילה יותר להתמודד מאשר להכפיש פסיכיאטרים באופן סוחף וגורף.

אם תרצה, תוכל לחשוף את הסיפור שלך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה חשובה ביותר שעליי להוסיף

שמוליק
    11/08/2015

אינני רופא.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כתבתי את ההודעה הזו, לא שמוליק.

יהודית
    12/08/2015

שלום שמוליק.

אני מתוודה על כך שאני כתבתי את ההודעה הזו, ואני מבקשת את סליחתך.

אני מבטיחה שיותר לא אכתוב הודעות בשם שלך.

יהודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סולח.

שמוליק
    12/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסט לס לג, אי שקט בשינה, רגליים קופ

נועה
    13/08/2015

מציעה בדיקה במעבדת שינה, לאיתור מקור הבעייה באי אי ג'י ליילי,בדכ' חצי מינון או רבע קלונקס עד להסתגלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו