מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מישהו שמע על מכשיר האלפא סטים?הידד לגראס08/08/2015
מישהו ניסה את המכשיר?
לטיפול בחרדות דיכאון ונדודי שינה?
מומלץ או בולשיט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היו כאלה שניסו
שמוליק08/08/2015שלום גל.
ראיתי את הפירסום האינטרנטי על המכשיר, ובאופן אישי לא כל כך התלהבתי מהרעיון. יכול להיות שהמכשיר יותר איזון במוח ע"י פולסים חשמליים, ובכך יוצר את אותו האפקט של התרופות ואולי אם פחות תופעות לוואי, אבל כיוון שאני מאמין שברוב המקרים שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכימי במוח - אז לא כל כך התלהבתי מהרעיון.
זכור לי שהייתה על כך שאלה, ובחיפוש שעשיתי בפורום, ישנן תגובות של אנשים שהשתמשו במכיר ושביעות הרצון נעה מאכזבה להמלצה.
ניתן לראות את התוצאות ע"י שימוש ב"חיפוש בפורום".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכי
שיר09/08/2015היי שמוליק
הסבר את המשפט שכתבת: "שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכימי במוח".
אני לא יכולה לקחת כדורים ולכן בעד טיפול פסיכולוגי ארוך ומעמיק וכו' ועוזרת לעמי במחלקה בתל השומר רק בשיחות.
אבל תמיד נדמה לי שבגלל "הבעיה" במח יש לי את כל השגעונות האילו...
bdd, חרדה לעיתים, סטרס פה ושם ומצבי רוח מתחלפים.
חשבתי שיש בעיה עם הסרוטונין לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
שמוליק09/08/2015שלום שיר.
ישנם אישושים מדעיים שקשה מאוד להפריך אותם לגבי מחסור בסרוטונין.
כל השאלה היא האם המחסור בסרוטונין היא בעייה בפני עצמה (או שאיך שהוא קשורה לפגיעה במוח), או שהמחסור בסרוטונין הוא למעשה תוצאה של המצב הנפשי.
ניתן לראות כי ישנם יחסי גומלין בין הגורמים. העלאת הסרוטונין ע"י טיפול תרופתי משפרת את מצב הרוח ומאפשרת גם להתמודד עם הדיכאון בצורה טובה יותר וגם בכיוון ההפוך, טיפולים פסיכולוגיים מעלים את רמת הסרוטונין.
השאלה היא מה הגורם המשמעותי יותר, ולדעתי, ברוב המקרים הגורמים הפסיכולוגיים הם משמעותיים יותר, ולכן בעיקרון, אני חושב שעדיף להתמודד עם דגש על טיפולים פסיכולוגיים (ואגב, זו גם גישתו של ד"ר דוידאור, אם כי, כשצריך הוא ייתן טיפול תרופתי).
וכמובן, שישנם דעות שונות בעניין, וישנם גם מטופלים שמעדיפים טיפול תרופתי, כך שצריך להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)