האם מישהו שמע על מכשיר האלפא סטים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מישהו שמע על מכשיר האלפא סטים?
    הידד לגראס
    08/08/2015

מישהו ניסה את המכשיר?
    לטיפול בחרדות דיכאון ונדודי שינה?
    מומלץ או בולשיט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היו כאלה שניסו

שמוליק
    08/08/2015

שלום גל.

ראיתי את הפירסום האינטרנטי על המכשיר, ובאופן אישי לא כל כך התלהבתי מהרעיון. יכול להיות שהמכשיר יותר איזון במוח ע"י פולסים חשמליים, ובכך יוצר את אותו האפקט של התרופות ואולי אם פחות תופעות לוואי, אבל כיוון שאני מאמין שברוב המקרים שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכימי במוח - אז לא כל כך התלהבתי מהרעיון.

זכור לי שהייתה על כך שאלה, ובחיפוש שעשיתי בפורום, ישנן תגובות של אנשים שהשתמשו במכיר ושביעות הרצון נעה מאכזבה להמלצה.

ניתן לראות את התוצאות ע"י שימוש ב"חיפוש בפורום".

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכי

שיר
    09/08/2015

היי שמוליק

הסבר את המשפט שכתבת: "שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכימי במוח".
    אני לא יכולה לקחת כדורים ולכן בעד טיפול פסיכולוגי ארוך ומעמיק וכו' ועוזרת לעמי במחלקה בתל השומר רק בשיחות.

אבל תמיד נדמה לי שבגלל "הבעיה" במח יש לי את כל השגעונות האילו...

bdd, חרדה לעיתים, סטרס פה ושם ומצבי רוח מתחלפים.
    חשבתי שיש בעיה עם הסרוטונין לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

שמוליק
    09/08/2015

שלום שיר.

ישנם אישושים מדעיים שקשה מאוד להפריך אותם לגבי מחסור בסרוטונין.

כל השאלה היא האם המחסור בסרוטונין היא בעייה בפני עצמה (או שאיך שהוא קשורה לפגיעה במוח), או שהמחסור בסרוטונין הוא למעשה תוצאה של המצב הנפשי.

ניתן לראות כי ישנם יחסי גומלין בין הגורמים. העלאת הסרוטונין ע"י טיפול תרופתי משפרת את מצב הרוח ומאפשרת גם להתמודד עם הדיכאון בצורה טובה יותר וגם בכיוון ההפוך, טיפולים פסיכולוגיים מעלים את רמת הסרוטונין.

השאלה היא מה הגורם המשמעותי יותר, ולדעתי, ברוב המקרים הגורמים הפסיכולוגיים הם משמעותיים יותר, ולכן בעיקרון, אני חושב שעדיף להתמודד עם דגש על טיפולים פסיכולוגיים (ואגב, זו גם גישתו של ד"ר דוידאור, אם כי, כשצריך הוא ייתן טיפול תרופתי).

וכמובן, שישנם דעות שונות בעניין, וישנם גם מטופלים שמעדיפים טיפול תרופתי, כך שצריך להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו