בעיה של תקשורת עם סביבה מלאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה של תקשורת עם סביבה מלאה
    אלי
    10/08/2015

תמיד שאני נמצא בסביבה מלאה באנשים אני כמעט מאבד את עצמי לדעת.

זה כל פעם אותו סיפור.. אני שומע את כל הקולות של האנשים ביחד מתערבבים, כאילו כל הדיבורים של האנשים נשמעים מסונתזים ולא אנושיים. קשה לי לעבד כמו שצריך את כל הרעש של הסביבה ולהיות בעצם יותר ממוקד במישהו אחד מבין כל האנשים ולהבין מה הוא אומר. מאוד קשה לי לפתח שיחה ככה.. אני כל דקה עובר מנושא לנושא. גם יש תחושת ניתוק כזאת כאילו יש לי בכלל ממד לגמרה משל עצמי.

זה מתבטא בתחושות של חרדה, דיכאון, חוסר ריכוז, התכנסות עצמית, פרנויה, סחרחורות, ויש גם מעט תחושה של עילפון.

ניסיתי כמעט את כל ה SSRI ולא רק שהם לא עזרו, הם גם גרמו לפרנויה שלי להחריף עד כדיי כך שהרגשתי ממש עוינות מהסביבה. אבל מה שכן תחושת החרדה קצת ירדה, אבל עדיין לא יכולתי לתפקד כמו שצריך בגלל כל שאר התופעות.

יכול להיות שהבעיה שלי בכלל לא בעיה פסיכיאטרית?

אוליי זה ADD/ADHD בצורה ממש חריפה, אוליי זה משהו גופני בכלל..!?

אני לא יודע מה זה, אבל SSRI או קנאביס רפואי רק מחמירים לי את זה באותו רגע, למרות שנתקלתי בזני קנאביס שמידיי פעם קצת עזרו אבל גם לא ממש.

אלכוהול למשל עוזר לי להרגיש ביטחון יותר ונותן לי להרגיש טוב עם עצמי, אבל גם לא ממש עוזר לכל שאר התופעות להיעלם, למרות שהדיכאון והחרדה בזמן ההשפעה שלו מופחתים לגמרה.

ריטלין וקונצרטה הפסקתי לקחת בגיל 14, ככה שאני לא ממש זוכר אם זה עזר, אבל אני גם פוחד לקחת אותם שוב, מהמון אנשים הבנתי שאותם תרופות לקשב וריכוז מגבירים חרדה דיי בקלות. ככה שלא הייתי רוצה סתם להסתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

אלי
    10/08/2015

רציתי להוסיף שאותה בעיה ממש מקשה עליי מבחינה של למצוא עבודה.

למשל להיות מלצר במסעדה אני בחיים לא יצליח לתפקד כמו שצריך, במיוחד עם המסעדה תחת עומס של המון אנשים... אני פשוט ירגיש שאני מאבד את עצמי לדעת ונכנס לבלבלה של החיים. לדעתי יפטרו אותי על היום הראשון.

רישיון לא הצלחתי להוציא, וכבר איזה 6 טסטים, ויש לי הרגשה שזה קשור לבעיה המוזרה הזאת שאני כל כך סובל ממנה.

בכל אופן
    תרופות אנשי דיכאוניות או סמים כמו אלכוהול וגראס רק מצליחים להפחית את הדיכאון והחרדה אבל ממש לא מטפלים בכל הסיפטומים של הבעיה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסית טיפולים פסיכולוגיים?

שמוליק
    10/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יכולת לסנן גירויים

בן
    11/08/2015

נשמע שיש לך בעיה של חוסר יכולת לסנן גירויים מסוימים מהסביבה, וזה בעצם מפריע לך להתפקס ולהתמקד במה שאתה רוצה לעשות.

זה בעיה נפוצה אצל אנשים שסובלים מבעיות של קשב וריכוז,(ADD/ADHD)

יש את זה גם לסכיזופרנים שהיכולת שלהם לסנן גירויים כל כך פגועה כבר שזה מגיע למצב של הזיות. יענו הם אוכלים סרטים שהם שומעים קולות בתוך הראש, אבל בעצם אותם קולות באים מהסביבה ומהאנשים שליידם.

אל תתקרב יותר מידיי לגראס! פעם בשבועיים אפשר קצת.... אבל ממש לא הייתי ממליץ למי שסובל מבעיות של קשב וריכוז להתחיל להתמסטל כל היום.

אני אומר מניסיון שקנאביס מגביר מאוד בעיות של קשב וריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו