מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות שכבר לא משפיעותשלי12/08/2015
היי אני בת 30 סובלת כעשר שנים מחרדות, טופלתי ברסיטל שלא עזר ואז בויפאקס שמינון 75 בהתחלה עזר אחרי שנה כבר פחות השפיעה אז העלו לי ל 150 וכך אחרי שנה שוב הייתי צריכה לעלות, ואז כבר הפסקתי את התרופה, טופלתי ב cbt שלא עזר כל כך
נכנסתי להריון, וכיום המצב שאני סובלת רק מחרדת נהיגה, (התמודדתי עם שאר החרדות) התחלתי שוב טיפול תרופתי כי קשה לי בלי לנהוג נתנו לי סורבון שלא עזר וציפרלקס ועוד איזה תרופה שכלום לא עזר לי, כיום אני נוהגת מסלול אחד מהבית לעבודה ובחזרה שגם המסלול הזה מאוד קשה לי, וקשה לי בלי האפשרות לנהוג לאן שאני רוצה. השאלה מה אפשר לעשות, כי משום מה התרופות לא משפיעות עליי, מדוע הם לא משפיעות ומה כן אפשר לעשות, רציתי לציין שטופלתי עם פסיכולוגים וולט מצאנו סיבה להפרעות חרדה האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי שווה לנסות הצפה, flooding.
שמוליק12/08/2015שלום שלי.
אינני רופא, בנתיים סטודנט שנה א' לפסיכולוגיה.
בעיקרון, הטיפולים העיקריים בחרדות הן פסיכולוגיים ומעדיפים את הטיפולים הקוגניטיביים-התנהגותיים (C.B.T.), מפני שהם יעילים, ולא צריך לחפור יותר מדיי מה הסיבה לכך.
ישנו טיפול שהוא יעיל מאוד שנקרא הצפה (flooding), אבל מרבית המטופלים מעדיפים טיפולים ויתר איטיים והדרגתיים.
בהצפה, פשוט סוגרים את המטופל בסיטואציה המפחידה, כך שאין לו ברירה וגם אין לו לאן לברוח וכך אין ברירה וצריך להתגבר. דוגמא: מי שיש לו פחד ממעליות פשוט סוגרים אותו במעלית לאיזה זמן מבלי אפשרות לברוח.
השיטה הזו נראית מפחידה ואכזרית, אבל היא עובדת מהר מאוד.
יכול להיות שטיפול שבו הפסיכולוג ייכנס איתך למכונית ולא תהיה לך ברירה אלא לנסוע בציר אחר מבית-עבודה זה פשוט יעבוד.
אם האופציה הזו נראית לך, תוכלי לדבר על כך אם המטפל ולבחון אותה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

