תרופות אנטי-פסיכוטיות לא טיפוסיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות אנטי-פסיכוטיות לא טיפוסיות
    שמוליק
    13/08/2015

שלום ד"ר דוידאור.

שוב פעם, תודה על כך שעודדת אותי ללכת להיות מטפל. כפי שכבר כתבתי פעם, אכן השנה התחלתי ללמוד פסיכולוגיה.

יש לי שאלה קטנה על האופן שבו תרופות אנטי-פסיכוטיות לא טיפוסיות פועלות, ואני בטוח שתשמח להשיב. כמובן, אינני רוצה לפגוע בשאר הרופאים של הפורום, ואם מישהו אחר יענה - אשמח ואודה על התשובה.

המרצה הסבירה שהתרופות האלו חוסמות קולטנים עצמיים של דופמין מסוג D4.

בספר הלימוד של הקורס הוסבר שלקולטנים עצמיים יש השפעה מעכבת של ייצור ופליטה של הנוירוטרנסמיטר, וכך, אם יש מעט נ"ט בסינפסה אז רק למעט קולטנים ייקשר נ"ט ואז תהיה פחות השפעה מעכבת, ולהיפך.

מסיבה זו, סמים שחוסמים קולטנים עצמיים מבטלים את האפקט המעכב של הייצור והפליטה של הנ"ט, ולכן הם אגוניסטיים.

כיוון שהתרופות האלו אמורות להיות אנטגוניסטיות לדופמין, אז כנראה שמנגנון הוויסות של קוטני D4 עובד בצורה אחרת שלא מוסברת בספר...

ניסיתי לשאול את המרצה, אך לא הצלחתי להבין את התשובה שלה.

בדמיון הפרוע שלי חשבתי שהמנגנון מושפע דווקא מקולטנים שלא נקשר אליהם נ"ט ולפי כמות הקולטנים שלא נקשר אליהם נ"ט הנוירון קובע האם הכמות מספיקה, וכך כשיש הרבה נ"ט בסינפסה אז להרבה קולטנים ייקשר נ"ט ואז יהיו מעט קולטנים ללא נ"ט, ואז הכמות נקבעת ביחס הפוך לכמות הקולטנים של נקשר אליהם נ"ט.

לפי זה, חסימת קולטנים מפחיתה את מספר הקולטנים שלא נקשר אליהם נ"ט, ואז הנוירון "יחשוב" שיש יותר נ"ט ממה שבאמת יש, ואז זה מסביר מדוע התרופה תהיה אכן אנטגוניסטית לדופמין.

האם באמת כך המנגנון עובד?

אם לא, אז אפשר בבקשה לקבל הסבר שאמור להתאים לסטודנט לפסיכולוגיה שנה א'?

תודה רבה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לימודים על נויירוטרסמיטור

נועה
    13/08/2015

בהצלחה לך שהתחלת ללמוד, לצערי אין 100 אחוז מדעי בל הקשור למדעי המוח, הכל בחיתולים/טיטולים, וחבל,אולם היות וזה הרע במיעוטו לא נותר לנו אלא ל"התבחבש" באי ההבנה המספקת של החומר, ואני מניחה שזה במסגרת פסיכופתלוגיה או הפיסיולוגיה של ההתנהגות,בל מקרה נשארת חסר תשובה ואשמח אם תעדכן אותי בדבר התשובה של דר דוידור או דר קרני, שניהם בקיאים בכל הכימייה של התרופות,שלא כמו שאר המומחים שהם ליד החומר ולא בתוכו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו