עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    גלית
    15/08/2015

שלום רב
    יש לי שכנה שסובלת מאוסידי. ויש לה בעיה.כשהיא רבה היא יורקת ללא רוק ליד האיש שהיא רבה איתו. האם זה נורמלי כלומר האם זה שיך לאוסידי. אבקש לכתוב לי כאן תגובה על זה שהשכנה פעמים רבה עם שכנים והיא ירקה לידם ללא רוק ללא רוק. אבקש לכתוב לי חוות דעת כדי שאראה לה את התגובה שלך דר ומכאן נמשיך. אגב היא נוטלת פרפנן תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שזה קשור

שמוליק
    15/08/2015

שלום גלית.

אינני רופא, לעת עתה אני סטונדט שנה א' לפסיכולוגיה.

הפרעה טורדנית כפייתית (O.C.D.) היא הפרעה שיש בה פעולה אובססיבית, כלומר פעולה שחוזרת על עצמה, כגון שטיפת ידיים לצורך נקיון, בדיקה שבדלת סגורה אחרי יציאה מהבית, בדיקה בתיק שמשהו לא נשכח, וכיו"ב.

לא ברור לי כיצד יריקה על אדם בזמן מריבה יכולה להיכנס לכותרת הזו של פעולה טורדנית.

מילא, לו המציאות הייתה שאחרי המריבה היא הייתה בודקת את עצמה האם היא "זכרה" לירוק עליו, ויורקת שוב ושוב והייתה רודפת אחרי הבן אדם כדי לירוק עליו שוב, כי היא אולי שכחה, או פשוט שכמו שטיפת ידיים לצורך נקיון, אז צריך להמשיך ולירוק לצורך נקמה אן משהו כזה, אז אפשר היה להכניס את התופעה להפרעה טורדנית כפייתית.

על אף הידע הדל שלי, לא נראה שהתיאור עונה לקריטריונים של OCD.

אני מאמין שתהיה תגובה גם מהרופאים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו