שינוי תפיסת המציאות והתקף חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תפיסת המציאות והתקף חרדה
    ד``ר יונתן דוידאור
    16/08/2015

שלום לכולם
    אני גיל בן 23.
    לפני שנתיים בערב שישי עישנתי סם פיצוציה, וקיבלתי התקף חרדה ותחושת ניתוק מהגוף, רבע שעה הכי נוראית שהיתה לי בחיים. ממש כל תפיסת המציאות שלי השתנתה. עם ההשפעה הכנסתי לעצמי את הרעיון לראש שככה אשאר. יום למחרת התחושה לא עברה, וככה סבלתי במשך 3-4 חודשים עם דיכאון כבד, בלי לספר לאף אחד, כל זה בליווי התקפי חרדה קצרים של 10-15 שניות עד שהייתי חייב לצאת מהם כדי להמשיך עם היומיום. מאז עברו שנתיים והתרגלתי למצב, כלומר אני לא זוכר איך הייתי קודם, אני מתפקד רגיל, למשפחה אין מושג שיש משהו לא בסדר איתי, אני מסתיר את זה היטב ועם זאת מצליח לתפקד, חיי חברה, מין , ולימודים בסדר. מאז עברו שנתיים והחלטתי שאני יכול לחזור לאותו הלילה הנוראי ולדבר על מה שקרה, ולחקור, ועם התייעצות עם אנונימיים ובאינטרנט הגעתי למסקנה שאותו הלילה היה טריגר להפרעת דה-פרסונליזציה כתוצאה מעישון מריחואנה.

אני מבקש עזרה, אני רוצה לדעת אם יש לי נזק מוחי, כי אני מאמין שהטריגר הוא נירולוגי, ואם כן, האם יש תרופות פסיכיאטריות שיכולות לעזור? אני מאמין שפסיכולוג לא יכול לפתור את הבעיה כי כבר השלמתי עם המצב והדכאונות עברו, עכשיו אני באמת מעוניין בטיפול טכני נוירולוגי.

תודה רבה לעוזרים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נראה שצריך לפנות לנוירולוג

שמוליק
    16/08/2015

שלום גיל.

אינני רופא.

נראה לי שמה שצריך לעשות זה לפנות לרופא המשפחה, ולבקש הפנייה לנוירולוג כדי לבדוק את העניין.

מעבר לכך, אני מקווה שישתברר שהכל בסדר ושאין פגיעה בלתי הפיכה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    21/08/2015

אני לא מומחה גדול אבל יש לי קצת ניסיון עם נזקים מסמים
    הסיכוי שיגרם נזק נוירולוגי מעישון סם פיצוציה לדעתי קטן סיכוי גדול יותר שהדבר יהווה טריגר לבעיות נפשיות.
    אם יש לך בעיות נפשיות כמו דיכאון תחושות חרדה או כל דבר פסיכולוגי אחר לך לבדיקה אצל רופא פסיכיאטר .
    מאוד מאוד נפוץ בעיות נפשיות כתוצאה מסמים במחלקה בבית חולים פסיכיאטרי הרבה מאוד חברה צעירים ששוהים שם אחרי נפילה מסמים החדר של תחלואה כפולה תמיד חסר כיסאות וזה לא בגלל הפסיכולוגים הצעירים שבהים לצפות בך כמו קוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

שים
    22/08/2015

כמישהו שסבל מההפרעה ויצא ממנה לגמריי(ללא כדורין) אני יכול לעזור לך.

תרשום לי את המייל שלך ונדבר שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו