מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!שחר20/08/2015
שלום, אני בת 29 נשואה ללא ילדים. מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה הייתי חסרת בטחון ושקטה רוב הזמן ואני חושבת שזה היווה טריגר אצלי להפרעות חרדה. כבר שנים שאני סובלת אם באופן פעיל ואם באופן סביל, הלחץ הוא כרוני ותמידי אבל איכשהו ברבות השנים הצלחתי לשים את זה בצד כביכול ולנהל סוג של נורמליזציה, התחתנתי הוצאתי תואר אבל זה אף פעם לא היה 100 אחוז תמיד איזו עננה שאופפת אותי שזה קיים וחלק ממני, כאילו מאז הפעם הראשונה שחוויתי את החרדה אני חיה אותה והיא די מבטלת את האני העצמי שלי כך לדוגמא אני לא יודעת אם אני באמת סובלת מחרדה חברתית או שהמחשבות שלי מובילות אותי להרגיש כך כבר נוצר תחושה של בלבול מאוד גדול. ולפני חודש אחרי תקופה מאוד עמוסה בלחצים שאני לא עובדת (כי אני מרגישה שאני לא מספיק טובה בכלום) ואיכשהו זה הפך להרגל ומחשבות על העתיד ועל חוסר הוודאות פשוט הכל ביחד הוביל אותי לקריסה ומאז אני בחרדות ופחדים כמעט לגבי כל דבר אני לא מצליחה לנהל חיים תקינים מאז אני כל היום במחשבות ואני מרגישה שכל דבר שעולה לי לראש חל עליי, כך לדוגמא פתאום חוויתי חרדת נהיגה ומאז זה שם והפסקתי לנהוג ועכשיו גם כשבעלי נוהג אני מרגישה שזה מפחיד אותי ואני מתחילה להזיע אני מרגישה שכמעט כל הגדרה רפואית שקיימת חלה עליי וזה לא רק ברמת המחשבה כאילו אני פוחדת מהפחד כך לדוגמא חשבתי שאולי אני קלסטרופובית ומאז המחשבה הזאת שרירה וקיימת בי וזה ממש בא לידי ביטוי כשאני נכנסת למקומות ומרגישה לחץ אבל בתוך תוכי אני יודעת שזה לא בגלל שאני חולה באמת אלא המחשבות מנהלות אותי ומוציאות אותי לגמרי משיווי משקל אני ממעטת לצאת מהבית הכל נראה מפחיד וגדול עליי כאילו למחשבות יש חיים משל עצמם והם לא נותנים לי מנוח, להוסיף על זה שאני לא עובדת אבל כרגע גם אם ארצה להתחיל במקום מסוים יש לי הרבה מחסומים והמחשבות מלוות גם בביטויים פיזיים. כאילו כל מחשבה שנכנסת מתיישבת בתת מודע שלי ומשם כל סיטואציה כזאת מובילה לאותו דפוס התנהגות אני יודעת שהכל זה בראש או שעליי לפנות לעזרה מקצועית למרות שאני מתנגדת לטיפול תרופתי, מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק20/08/2015שלום גלית.
אינני רופא, לעת עתה אני סטונדט שנה א' לפסיכולוגיה.
נראה לי שבעצם זה שפנית לפורום הראית רצון להתמודד וצריך לתת לך על כך משוב חיובי.
ישנם הרבה טיפולים ללא תרופות נגד חרדות ופוביות, ויתרה מזאת, לימדו אותי שהטיפול העיקרי הוא פסיכולוגי, ומקובל לתת טיפול תרופתי באופן זמני, ובדרך כלל כדי שהמטופל יסכים לצאת מהבית כדי לקבל טיפולים פסיכולוגיים.
בנוסף לכך, את יכולה לומר לרופא שאינך מעוניינת בטיפול תרופתי. הוא יכבד את רצונך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה!!- תגובה
שחר20/08/2015תודה רבה שמוליק!!
אני מאוד אשמח גם לתגובה מקצועית של רופא מוסמך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)