חוות דעת על טיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת על טיפול תרופתי
    אורן
    21/08/2015

שלום, אני סובל מדיכאון (בד"כ קל), חרדה חברתית, ו-OCD (גם קל). אובחנו על-ידי הרופא המטפל הקודם.
    הייתי אצל רופא חדש שראה אותי רק פעם אחת והוא רשם לי סרנדה 200 מ"ג ביום ופרפנן 8 מ"ג ביום.

רציתי לדעת אם הטיפול נשמע הגיוני ומתאים למה שאני סובל ממנו כי קיבלתי את הרושם שהרופא לא מקצועי במיוחד ולא ממש הבין את המצב שלי. הופתעתי מהפרפנן במינון כזה לאור העובדה שיש לי OCD קל בלבד ונראה לי שהוא חושש שאני סובל מפסיכוזה ונתן אותו נגד זה.
    אציין שמעולם לא סבלתי מפסיכוזה או שום דבר מעין זה ושהרופא הקודם שטיפל בי שנים מעולם לא אבחן שום דבר כזה.

אני קצת חושש לקחת את התרופות האלה בהתחשב בכל הסיבות הנ"ל ומקווה לשמוע דעה מקצועית לגבי ההתאמה של הטיפול הזה למה שאני סובל ממנו, אם הוא דווקא מתאים או אם מומלץ למצוא רופא חדש...

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• היי

אלי
    22/08/2015

לאוסידי נהוג לתת אנטיפסיכוטי במינון נמוך לפעמים זה יעיל.
    בדרך כלל מתחילים מתרופות SSRI SNRI אבל על טיפול של אנטיפסיכוטי במינון נמוך יחד עם תרופה נוספת שמעתי בעבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן בגדול זה באמת ככה

אורן
    22/08/2015

אני יודע, גם בעבר לקחתי פרוזאק וסרוקוול במינון נמוך, זה לא מבהיל אותי שזה אנטי פסיכוטי אלא העניין שהרופא לא כל כך הבין את המצב שלי ומסיבה מאוד טיפשית חושב שאני סובל מפסיכוזה, בגלל זה אני רוצה לדעת אם השילוב והמינון מתאימים באמת למה שיש לי או שזה למה שהוא חושב שיש לי... גם טען שיש הפרעות התנהגות פשוט בגלל שהעזתי לשאול אותו משהו באמצע שהוא דיבר חחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורן היי

שים
    22/08/2015

אם יש לך או סי די קל זה כבר נהדר.
    או סי די זה קוץ בתחת אין ספק בכלל.

תשמע הדעה שלי לגביי פסיכיאטריה באופן כללי היא שכדי להתרחק.

לפי דעתי ובמיוחד כי יש לך או סי די קל לרוב.
    כדי לך לקרוא ספרים על הנושא ויש המון.
    כנס לפורמים.
    נסה להבין את עצמך.
    תוכיח לעצמך גם שאם אתה יכול להתגבר על דחף או מחשבה פעם אחת כלומר יש לך שליטה על ההפרעה.

יש הרבה דרכים ופסיכיאטריה היא מוצא אחרון אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכים עם הרוב

אורן
    23/08/2015

הטיפול בשורש של OCD הוא אימון של התודעה ובאמת ראיתי את זה עם השנים, התרופות רק יכולות לעזור, ובאמת לא הכרחיות אצלי. אבל בעניין של דיכאון זה פשוט קשה מדי להיות בלי כלום, לפחות כרגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבין

שים
    23/08/2015

דיכאון יכול להיות מאוד קשה להתמודדות.

אבל אתה חייב להבין שדיכאון לרוב זה רק תופעת לוואי.
    או יותר נכון תופעה על הדרך.

אתה סובל מדברים שמפריעים לך וזה מכניס אותך לדיכאון.

לגיטימי אבל הדרך לצאת מן הדיכאון יכולה להיות בלהציף את עצמך ביותר דברים שמספקים ומשמחים אותך.

לתמרן את המוח בסם אושר מלאכותי לא יכול להישאר לאורך זמן משום שזו אשליה.

נסה דברים נוספים.
    תהייה חזק.
    אני מאמין בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בהחלט נושא שצריך לבדוק

אורן
    23/08/2015

אני אצטרך לבדוק את זה מאוד לעומק גם ברמה העקרונית וגם האישית לפני שאוכל באמת להפסיק, זה צעד מאוד גדול. בכל אופן אמרת פה כמה דברים חשובים שעוד הרבה אומרים ואולי בהמשך זה באמת יהיה הדבר הנכון לעשות, עם ייעוץ רפואי כמובן. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת בלתי-מקצועית בעליל

משה
    23/08/2015

כדאי לדעת שפרפנן הוא סם אנטי-פסיכוטי דור ראשון. אין שום הגיון להשתמש בו כיום, לאחר שפותחו תרופות מדור חדש. לשום מטרה: לא לפסיכוזה, לא למניה, לא לדכאון חד-קטבי, לא ל-OCD ולא לחרדה כללית. השימוש בו הוא על אחריותך בלבד (אפילו הרופא הפושע שרשם לך את החומר לא יטול אחריות לתוצאות). בטיפול הגיוני מתאימים את התרופות לחולה לפי פרמטרים של זמן (שנה נוכחית), מצב רפואי גופני ומצב פסיכיאטרי נוכחי.

לידיעתך הכללית-
    סמים אנטי-פסיכוטיים דור ראשון: פרפנן, אטומין, קלופיקסול, הלידול, סמפ, טרוקטיל, מודיקייט, רידזין, פלואנקסול, נוזינן ומודל.

תרופות אנטי-פסיכוטיות דור חדש: סרוקואל XR, אביליפי (אביליפי מיינטנה), אינבגה (קספליון), זיפרקסה, גאודון, סרדולקט, סוליאן, לטודה, ספריס ופנפט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלעת בול

אורן
    23/08/2015

ביררתי קצת, והוא באמת סוג של "פושע", או מטורף. התפרצויות זעם על מטופלים, פגיעה בחיסיון רפואי, דעות פסיכיאטריות שסותרות כל רופא אחר בעולם המערבי, והרשימה נמשכת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    23/08/2015

שלום לאורן ולכולם.

אינני רופא.

לדעתי, הדבר הכי חשוב בטיפול הוא אמון בין המטופל למטפל. נראה שהשאלה על הפרפנן הוא נובעת מתחושה של בדיקה שאיננה מספיק מעמיקה, ויש בכך כדי לערער על האמון שלך ברופא. נראה לי שהמצב אמור להדליק אצלך נורה אדומה. כדאי שתנסה לדבר על כך עם הרופא, או שתנסה להחליף רופא. ההצלחה של הטיפול תלוייה במידה רבה באמון שאתה נותן לרופא, ולכן זה חייב להתחיל ממקום שבו אתה נותן אמון ברופא.

מסכים עם אלי שמשתמשים בתרופות אנטי-פסיכוטיות גם נגד דיכאון (אם כי לא הצלחתי עדיין להבין איך בדיוק זה עוזר).

מסכים עם שים שיש לתרופות פסיכיאטריות, ובמיוחד לתרופות אנטי-פסיכוטיות, תופעות לוואי קשות ושכיחות. התנסיתי בתרופות בעצמי, אם כי אני מודע לכך שכל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות.

מסכים עם שים שהטיפול העיקרי המקובל בבעיות כמו שלך הוא פסיכולוגי ולא תרופתי, ובכלל, גם עבור סכיזופרניים שעבורם הטיפול העיקרי שמקובל הוא תרופתי, אני ממליץ לבחון את האפשרות להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים תוך שאיפה להפסיק את הטיפול התרופתי אם ישנו סבל שייתכן שהוא בא מתופעות הלוואי של התרופות.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה בהתמודדות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורן
    23/08/2015

למרות שאין סבל, פשוט שהטיפול והרופא קצת לא נראים לי... אני בהחלט מאמין בטיפול פסיכולוגי\פסיכוטרפי, אבל לצד תרופה נגד דיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו