פוחדת מהפחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוחדת מהפחד
    שחר
    22/08/2015

שלום, אני בחורה בת 25 כבר שנים מתמודדת עם חרדה חברתית ובהרבה מקרים אני מרגישה שהיא מנהלת אותי למרות שעד היום לא פניתי לטיפול פסיכולוגי ואיכשהו הצלחתי להדחיק, בתקופה האחרונה זו הייתה תקופה מאוד לחוצה בעבורי ואני מרגישה כבר תקופה שהראש שלי בחלקו הקדמי תפוס באופן תמידי כאילו כל הכובד נמצא שם, לפני חודש חל איזה אירוע פתאומי שהחל בטשטוש בראיה ותחושת לחץ בגוף ומאז אני מרגישה שאני לא אותו הדבר הראש שלי מעורפל עם תחושות של זרמים בראש ולחץ אף יותר גדול, הרבה מחשבות שאני מרגישה שאם אני חושבת על משהו זה באמת קורה לי כמו למשל חשבתי שאולי אני קלסטרופובית ופתאום מאז אני מאוד מוטרדת למה חשבתי על זה וזה מעין נבואה שמגשימה את עצמה וכל פעם שאני נכנסת לאיזשהו מקום זה מלחיץ אותי, למה זה קורה? האם זו התמוטטות עצבים? האם זה נורמלי שאם אני חושבת על משהו אני פתאום מרגישה תופעות פיזיות שקשורות לזה בגלל שאני מאוד מוטרדת מכך ומתעסקת בזה? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוחדת מהפחד

הוספת תגובה

• למה לא ללכת לטיפול?

שמוליק
    24/08/2015

שלום שיר.

אינני רופא.

אני שמח שפנית לפורום. הפנייה לפורום בבקשת עזרה היא צעד קטן, אבל היא התחלה של התמודדות עם הבעייה, ואני מאחל לך שמהצעד הקטן הזה תמשיכי לצעוד ולסיים מסע ארוך של התמודדות.

האמת היא שקשה מאוד להבין עד הסוף את התחושות שלך; אני מניח שחשוב לך שהדברים יובנו כראוי, וזה יכול לקחת זמן, אבל לא צריך לוותר. בכל אופן, נראה שיש כאן סבל, וחבל סתם ככה לסבול, אם אפשר שלא.

נראה לי שהשאלה העיקרית שצריך לשאול היא מדוע לא הלכת עד עכשיו לטפול. אם אוכל לסייע על סמך נסיוני האישי - אשמח לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו