מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיפעת23/08/2015
שלום.
בעבר, בשנות העשרים המוקדמות, אובחנתי כחולת סכיזופרניה . עברתי אשפוז קצר מאד במחלקה סגורה.
כיום אני מספר שנים ללא טיפול תרופתי (מזה כ- 11 שנים, בהמלצת הפסיכיאטר. האשפוז הבודד היה לפני כ-15 שנה) , מאז סיימתי לימודים אקדמאים (עורכת דין ובעלת תואר שלישי), עובדת מתפקדת באופן מלא בשוק החופשי, נשואה + 2, ומרגישה טוב בסה"כ לאורך זמן. מיותר לציין כי מעולם לא ביליתי באשפוז מאז אותו משבר בצעירותי.
שתי השאלות שרציתי לשאול הן:
האם יכול להיות שכלל אינני סובלת (ולא סבלתי) מסכיזופרניה?
הפסיכיאטר שליווה אותי בעבר, הציע לי בעבר לנסות לאבחון פסיכו-דיאגנוסטי בכדי לקבוע סופית האם אני נחשבת "חולה ברמיסיה מלאה" או לחילופין: שכלל לא סבלתי מהמחלה ונפלה טעות.
מכיוון שמדובר באבחון לא זול (5000 שח ממה שהבנתי) רציתי לשמוע דעת נוספת בעניין (מיותר לציין שאינני לוקחת המלצה באינטרנט באופן מחייב ושלא יהיו לי טענות כלפי המייעצים כאן).
האם האבחון המדובר איכותי יותר מחוות דעת רגילה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני? ומניסיונכם - האם ככלל רשויות המדינה צפויות להתייחס אליו ביתר רצינות ? (לדוגמא, לצורך התמנות לשופטת בעתיד - כאשר חלק מסעיפי הבקשה בטופס מתייחסים לעברו הנפשי של המועמד/ת).
בתודה מראש
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק24/08/2015שלום יפעת.
אני רק רוצה לומר, שגם אני מרים את הראש גבוה; לאחר ארבעה אישפוזים שחוץ מהאחרון, כולם היו במצב פסיכוטי חריף התחלתי ללמוד פסיכולוגיה בשאיפה לקלינית, ואני מניח שעבר של טיפול פסיכיאטרי כמו שלי שהוא חמור יותר משלך עלול להוות מכשול גדול יותר כדי להיות מטפל מאשר להיות שופט, ואף על פי כן נוע תנוע :-).
אני רוצה לציין לשבח את ד"ר דוידאור שבאמת נתן לכך דחיפה ובשתי הודעות הוא כתב שלדעתו אני צריך להיות מטפל.
כמובן, שאני מעודד אותך להרים את הראש ולהתקדם, ואני מאוד אשמח אם תתמני לשופטת בזכות כישורייך; זה יהיה הישג גדול וחשוב שיעודד מתמודדים אחרים.
לדעתי, הגורם החשוב ביותר בחוות דעת כזו היא משך ההיכרות של המטפל. אם כעת את לא בטיפול, יכול להיות שהכי טוב יהיה לפנות למי שטיפל בך בעבר, כי הוא יכול להתייחס גם לעבר, ולכן חוות הדעת שלא תיראה מהימנת יותר.
כל טוב ובהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/08/2015שלום רב,
אכן, יתכן שסבלת מאפיזודה פסיכוטית בודדה ובמידה לאחר מכן ולאורך הזמן לא חזרו התסמינים ולא נפגע תפקודך, לא מדובר במחלת סכיזופרניה.
אבחון פסיכודיאגנוסטי לא יכול לאשר או לשלול אבחנה אלא לתמוך במסקנותיו של הפסיכיאטר המאבחן או להחלישן. לאבחון פסיכודיאגנוסטי יש חשיבות רבה במקרים לא ברורים ולא חד משמעים בהם הפסיכיאטר מתקשה להגיע למסקנות בנוגע לאבחנה או מתלבט בין מספר אבחנות. לא ידוע לי על התייחסות של רשויות המדינה במקרה הספציפי לאבחנה שהייתה בעבר, אך סביר להניח כי במידה ויהיה צורך בהערכה עדכנית , משקלה יהיה גבוה יותר אם תכלול בין היתר את תוצאות האבחון הפסיכודיאגנוסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכרחה להגיד שאני מזהה חוסר עקביות
יפעת25/08/2015בתשובות שאני מקבלת לשאלות מהסוג הזה.
מחד, עושה רושם שפסיכיאטרים ממהרים לקבוע אבחנות דרמטיות באופן פסקני בתוך זמן קצר (האבחנה שלי נקבעה בזמן שיא של 15 דקות), ואילו כשמדובר בביטולה של אותה אבחנה או ערעור עליה, יש נטייה להתחבט ולהתנסח בזהירות, דיפלומטיות והיסוס...לשקול שוב ושוב חוות דעת נוספות, ובאופן כללי עושה רושם שפסיכיאטרים מתקשים מאד או לפחות מתייסרים ממתן אמירות חד משמעיות - ככל שהמדובר בהכרזה על אדם כ"שפוי".... תמוה בעיני
על כל פנים תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרט בנושא
א.ב.05/09/2015אני מתכננת להפיק סרט על הטיפול הפסכיאטרי- בעד ונגד.
אשמח אם תרצה להתראיין (גם בעילום שם)
אפשר את המיילים שלך?.
אפרט יותר על הרעיון של הסרט.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)