מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורים נגד דכאון: חשק מיני ומאניהירדן26/08/2015
שלום, יש לי שתי שאלות.
1) האם סימבאלתה 90 וטראזודיל 100 (לפני שינה) יכולים ליצור מצב היפומאני?
האם התקף היפומאני תמיד קשור בהפרעה ביפולארית?
בעלי נטל כדורים רבים שהפסיכיאטרית ניסתה עליו בשל הפרעת אישיות גבולית-לפי דעתה.
(ציפרלקס,סרוקוואל,אטומין,ריספרדל,אדרונקס,מירו,אפרסור,אנאפרניל,רסיטל ועוד)
*האם ניסיונות אלו בסופו של דבר עלולים לגרום להתקף היפומאני?
2) מאז כל ההיסטוריה של הטיפול הזההחשק המיני שלו נעלם וזה מאד מכעיס אותנו ומתסכל.
לפני ה״טיפול״ התרופתי הזה היה לו יצר מיני ואפילו מוגבר לעיתים..
התייעצנו איתה לגבי זה ולא קיבלנו שום מענה מועיל.
זה פוגע לנו בזוגיות ולבעלי זה פוגע בדימוי העצמי ואף במצב רוח.
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר התייחסות לשאלה?
ירדן02/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניח שהרופאים בחופשה
שמוליק02/09/2015שלום ירדן.
אינני רופא.
מדובר בתרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי-דיכאוניות.
ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה וידועה גם של תרופות אנטי-פסיכוטיות וגם של תרופות אנטי-דיכאוניות.
אינני יודע מדוע כשכתבת טיפול תרופתי שמת את המילה טיפול בתוך גרשיים. אני מניח שאת כנראה לא כל כך מרוצה מהטיפול.
ניתן להתגבר על הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים ללא טיפול תרופתי, אך לא כדאי להפסיק מבלי להתייעץ עם רופא.
כדאי לבחון את האפשרות הזו עם הרופא המטפל, או לחילופין לבדוק עם רופא אחר האם האופציה הזו אפשרית בנסיבות העניין.
אני רוצה לציין שאני יכולתי להפסיק את הטיפול התרופתי לאור הצלחת הטיפולים הפסיכולוגיים אע"פ שהייתי אחרי ארבעה אישפוזים וכולם חוץ מהאחרון היו במצב פסיכוטי חריף, ובמצב כזה ממש לא מקובל להפסיק טיפול תרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמולק-קודם כל תודה!!
ירדן04/09/2015אני שמחה מאד לקרוא שמצבך השתפר ואתה חש בטוב!
את המילה שמתי בגרשיים, כפי שכתבת כי אני לא מרוצה מאופן הטיפול..
אני חשה שהנזק שהוסב לנו רב על התועלת,אם היא קיימת בכלל.
הרופאה המטפלת לרוב רק משנה את התרופות או המינונים, ואני חושבת שהדרך הזו מיצתה את עצמה.
אני כן הייתי שמחה אם אחד הרופאים מהפורום היה עונה על שאלתי בקשר למאניה/היפומאניה.
אני ממש מודה לך שהתייחסת לשאלתי ופרטת בתכובתך מהידע שלך.
מאחלת לך בריאות איתנה וכל טוב.
ירדן א׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)