דחוףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוףף
    שחר
    31/08/2015

שלום, אני חייבת התייעצות אני בת 29 נשואה לפני חודש הרגשתי באופן פתאומי לחץ בעין ותחושה של סחרחורת ולחץ שבאו אחרי תקופה ארוכה של סטרס כרוני (אני גם בטבעי שלי בחורה לחוצה), אלא שמאז אני לא מצליחה לחזור לעצמי בכלל, כל מה שאני חושבת עליו אני מרגישה שהוא חל עליי וזה מתמשך ולא עוזב אותי, ישבתי בבית אימי כשלפתע הרגשתי תחושת הזעה ולחץ שבוע אחרי המקרה ואז חשבתי לעצמי שאולי אני קלסטרופובית ומאז זה לא עוזב אותי, כל פעם שאני נכנסת למקום סגור אני מרגישה את אותה התחושה ואז נסעתי עם בעלי בכביש מהיר ופתאום הרגשתי שוב לחץ וזרמים בראש ומאז אני בקושי מצליחה לצאת מהבית התחושה של הבחוץ גורמת לי לחץ וכשאני הולכת ברחוב הראש שלי כל הזמן טרוד בזה, איך יכול להיות שהפכתי גם לקלסטרופובית וגם אגרופובית ביחד??? ואז נכנסתי לפורום וניסיתי לקרוא באינטרנט מה יש לי וקראתי שיש דבר כזה שנקרא ״מחשבות טורדניות״ ומאז אני מרגישה שזה חל עליי כי המוח שלי כל היום טרוד במחשבות וכל פעולה מאז שאני עושה אני מנסה להבין אם זה חלק מהמחשבות הטורדניות, גם קראתי שיש דבר כזה שנקרא התקפי חרדה ומאז הגוף שלי כל היום בתחושות של הזעה קרה, זרמים בראש, תחושות נימול בידיים!! אני לא יודעת מה לעשות!! גם השינה שלי כבר לא טובה אני מרגישה שאני במין לופ כזה של מחשבות שיוצרות מציאות אני לא עובדת כבר שנה ועכשיו אני בחיים לא אצליח למצוא ככה עבודה מבחורה שלמדה תואר ראשון, חרוצה ובעלת מוטיבציה הפכתי להיות מלאת פחדים ולא מתפקדת!! איך יכול להיות שבגלל מקרה פתאומי כל עולמי נפל עליי? לא מסוגלת להיות במקומות סגורים לא פתוחים לא לישון לא לאכול!! הבסיס של המחשבות שלי הוא שקראתי שיש דבר כזה שנקרא ״הפרעת חרדה מוכללת״ והמחשבה הזאת נותנת לי לגיטימציה להרגיש ככה כי אני מתחילה להאמין שאולי מזה אני סובלת!! הידיעה שיש דבר כזה שנקרא התקפי חרדה גם הוא מטריד אותי כי עכשיו כל פעם שאני אחשוב על זה אני ארגיש את זה!! איך חוזרים למסלול חיים תקין??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוףף

הוספת תגובה

• אוי ואבוי...

שמוליק
    31/08/2015

שלום נועה.

אינני רופא.

לפחות לפי התיאור שלך, הקריאה האניטרנטית על כל מיני הפרעות פסיכולוגיות, גרמה לך את כל החרדות, לחשוב שההפרעות האלו קיימות אצלך, וכנראה שזה גם גרם לך גם לחשוב שלא ניתן בכלל להתמודד עם ההפרעות האלו...

נראה לי שצריך לתת חומר נוסף מרגיע; ניתן להתמודד עם ההפרעות האלו!!! כנראה שלא היה מספיק חומר על כך, או שמשום מה התמקדת יותר בתיאורים של בסימפטומים של ההפרעות האלו, מאשר בדרכי הטיפול.

אם זה מעודד אותך, אז אני אגיד שהיו לי ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון, כולם היו במצב פסיכוטי חריף. הנתונים הסטטיסטיים לא היו משאירים לי שום סיכוי לחזור לחיים טובים ותקינים, אבל זה קרה...

אמנם נכון שמצבים פסיכוטיים וחרדות הן דברים שונים, אבל יש גם אנשים שהתמודדו בהצלחה עם חרדות הפרעות טורדניות כפיתיות (OCD), וכל שאר ההפרעות הפסיכולוגיות, וצריך להתעודד.

אז מה שאני מציע, זה לקחת מסרים מעודדים שגם אם יש לך הפרעות כאלו - אז ניתן להתמודד איתן, ושיהיה בהצלחה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו