אובססיה כלפי המראה החיצוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה כלפי המראה החיצוני
    בדוי
    07/09/2015

שלום רב,
    אני בן 22, כשהייתי במהלך השירות בצבא, החלטתי שאני רוצה להשתפר מבחינה חיצונית, והחלטתי שכשאשתחרר אעשה את הניתוחים והטיפולים האסתטים, ועד שעשיתי את הניתוחים הפלסטים אמרתי לעצמי שחבל לי להתחיל עם בחורות כי אני לא במיטבי כרגע ואולי זה סתם יתץגרום עוגמת נפש, עשיתי עם עצמי מעין הסכם שכשאשתחרר ואראה יוץר טוב אני יותר ייפתח לעולם,
    אכן עשיתי כבר שני ניתוחים פלסטים, אך עדיין אני חושב שיש עוד מה לשפר במקומות אחרים בפנים, סך הכל אני יודע שאני נראה סבבה לגמרי אבל אני מרגיש שאני רוצה יותר, חברים שלי נראחם טוב ואני רוצה גם "לתת פייט" אפילו שאני לא בתחרות איתם, יש גם מישהי שאני רוצה הרבה זמן והיינו ממש קצת זמן בקשר ושלחתי לה הודעה לפני כמה ימים ושוחחנו בקצרה.. העניין הוא שאני גם לא מרגיש ראוי, להציע את עצמי לבחורות שנראות ממש טוב, אני מאמין שזה בגלל שיש לי חבר שכשהיינו נערים כל הבנות היו מחזרות אחריו, והוא כמובן הגבר הזה שכל הבנות רוצות, ואני מאמין בכל ליבי שבין הייתר התחושה של להיות "סוג ב'" זה מוריד את תחושת הביטחון ואת ההרגשה של "ראוי" , אני כל הזמן מתעסק במראה החיצוני שלי ובמחשבה של הרצון לשפר עוד ועוד, פיתחתי ממש אובססיה לזה,
    אני רוצה תחילה לנסות לפתור את העניין ללא טיפול,אשמח לקבל טיפים /כלים שאנסה לפתור את העניין הזה בעצמי, או במסגרת הדיאלוג איתך פה, וטיפול "רציני" אני מעדיף לקחת במידת הצורך אם וכאשר.. תודה רבה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה שאתה מתאר

שים
    08/09/2015

נשמע כמו הפרעת גוף דיסמורפית.
    זאת הפרעה מורכבת.

זה מאופיין במחשבות שליליות לגבי המראה החיצוני ובכלל הנושא של המראה מעסיק את האדם המון ופוגע באיכות החיים.

פסיכיאטר לא יעזור כאן.
    פסיכולוג טוב יכול לעזור אבל קשה למצוא בימיינו אחד כזה.

קשה לתת לך עצות באינטרנט לגביי זה.

בעקרון אתה חייב לאהוב את עצמך לא משנה מה.
    מכוער יפה זה לא חשוב...חייב לאהוב למרות הכל.

מאיזה גיל יש לך את הבעיה?
    מסביבות 13 נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

תגובה
    08/09/2015

ממש לא, אהבתי את איך שנראתי כל הזמן, בזמן הצבא קיבלתי פטור שיער עקב ניתוח שעברתי בראש, ותחושת השוני והמראה שלי במדים גרם לי לרצות להתחיל להשתפר במראה החיצוני, היה לי מעין שקע קטן בצד ימין של המצח שהוריד לי את הביטחון כי זה חריג ולאחר מכן עשיתי ניתוח אף והחלטתי עוד בתקופת הצבא את כל הטיפולים האסטטים והניתוחים שארצה לעבור כדי להיראות יותר טוב, בתקופת הצבא כשהחלטי שכשאשתחרר מהצבא אעשה מהפך בחיצוניות שלי אז חשבתי אם עצמי שבמילא חבל להתחיל כעת עם בחורות ואולי להתאכזב כי אני לא נראנ טוב, אני יחכה לשינוי החיצוני ואז אניה שלם עם עצמי ואראה הרבה יותר טוב וכביכול מנעתי מעצמי הנאות בגלל זה במשך תקופה ארוכה עד שנהפך לסטג של אובססיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    09/09/2015

אני חושב שללא עזרת פסיכולוג סתם תבזבז זמן יקר וסבל ממליץ לך להתחיל בתהליך של טיפול עם פסיכולוג אפשר דרך קופת חולים.
    נשמע שאתה אכן סובל מבודי דיסמורפיק דיסאורדר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה כלפי המראה החיצוני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/09/2015

זה שאתה מביא את המקרה כאן, מראה על תובנה.
    אכן מומלץ טיפול תרופתי + שיחות.

פילוסוף יווני בשם הפיקטטוס אמר:
    " מה שקורה לנו בחיים לא באמת חשוב ומשפיע, מה שכן משפיע זה איך אנחנו מתייחסים לזה.. "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו