מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתיתשחר08/09/2015
שלוםאני בת 29 ומגיל ההתבגרות בערך הייתי ילדה די ביישנית למרות שביסודי ממש לא אבל כנראה שלקח לביישנות זמן להתפתח או משהו כזה.. בכל מקרה עם השנים פיתחתי חרדה חברתית שמאוד הקשתה עליי, כלפי חוץ זה בכלל לא נראה ככה אבל זה גרם לי להמנע ממפגשים חברתיים, כמעט ולא נשארו לי חברות וגם במקומות עבודה זה מצא הרבה ביטוי וקושי.. סיימתי תואר ראשון אבל עבדתי בעבודות ממש זניחות ביחס להשקעה שלי, אציין שהחרדה היא לא רק במחשבות אלא גם בביטויים פיזיים כמו רעד בגוף וקושי לדבר עם בעל סמכות, אבל איכשהו מצאתי דרך להתעלות על עצמי ולסלול לי דרך, אלא שלפני חצי שנה במהלך הכנות לחתונה חוויתי חרדה במהלך הנהיגה ומאז לא חזרתי לנהוג בקושי- רק בתוך העיר וגם זה רק בגלל שאני מתעקשת להתגבר על זה אלא שזה יוצר אצלי יותר לחץ כאילו אני נלחמת בזה, כשחשבתי עם עצמי מאיפה זה הגיע הבנתי שגם בחרדת נהיגה היא ביטוי של החרדה החברתית כי כשנהגתי היו איתי ברכב גם אמא שלי וגם חמותי והרגשתי שאני כמו בטסט, אני מרגישה שהחרדה החברתית מזמן כבר לא רק חברתית, זה מרגיש לי הזוי כי לפני מאוד אהבתי לנהוג אבל מאז שזה קרה אני מרגישה שכל פעם שאני מנסה לנהוג זה מחזיר אותי לאותו מקרה והתגובות הגופניות וגם המחשבות הן אותן הדבר, ניסיתי דרלין לפני החתונה כדי להתגבר קצת על הלחץ אך זה לא עזר לי, מה לעשות?? אני מרגישה שהבחירות שלי בחיים בהרבה מובנים הם התהייה של החרדה כדי לא להתמודד עם זה אני עושה הרבה וויתורים גם חברתיים, גם מקצועיים יש איזו תרופה לא ממכרת שאולי תסייע לי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שזה קשור לידלות
שמוליק09/09/2015שלום שחר.
אינני רופא.
קודם כל, אני שמח שפנית לפורום; זה מראה על מוכנות להתמודד, ואני מקווה שתצליחי.
אינני בטוח שהפתרון האולטימטיבי לבעייה שלך הוא תרופתי, אם כי טיפול תרופתי יכול לתת מענה כלשהו ויכול לשפר את ההרגשה.
נראה מהתיאור שלך שיכול להיות שההתנהגות הנמנעת התחילה כבר בילדות המוקדמת, ויכול להיות שהענייון נובע מחוויות מהילדות שצריך לתקן אותן. הייתי ממליץ לבחון את העניין בטיפול פסיכולוגי (וכמובן שפנייה לפסיכיאטר יכולה לתת מענה גם למרכיב הפסיכולוגי, וזו הבחירה הנבונה).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
אלי09/09/2015אני חרד חברתית ונהג במקצועי.
אם תשימי בחורה יפה למשל לידי באוטו הנהיגה שלי תשתנה אני אהיה חרד.
אצלך לצערי זה נשמע כמו משהו שלא קשור לחרדה חברתית אולי אני טועה אבל בגלל שאת מתקשה לנסוע לבד לא נשמע לי כמו חרדה חברתית אלא פוביה מנהיגה או משהו בסיגנון .
את צריכה לחשוב מהם המחשבות האוטומטיות שעולות לך לראש וגורמות לך לחרדה מנהיגה.
לדוגמא אני אעשה תאונה , אני אפגע במישהו , אני לא מספיק טובה לנהוג . דברים בסיגנון הזה אלה מחשבות אוטומטיות.
אחר כך צריך לתקן את המחשבות האוטומטיות שגורמות לחרדה ולחשוב בצורה ראלית לדוגמא הסיכוי שאפגע במישהו עם הרכב קטן מלזכות בלוטו
אני ממליץ לך מאוד על טיפול ייעודי לחרדה חברתית מתבצע ביחידה להפרעות חרדה בבית חולים גהה מרפאת חוץ
זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי קבוצתי מיועד לאנשים עם חרדה חברתית זה גם חינם
18 מפגשים מאוד יעיל לי זה עזר להפחית את החרדות החברתיות בעשרות אחוזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015המקרה שלך שכיח.
מניסיון , טיפול בתרופות + שיחות , CBT ואו היפנוזה מאוד יעיל, עם תוצאות מהירות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)