עלייה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל
    עמי
    16/09/2015

שלום רב !

אני פונה אליכם בשביל אימי.
    מדובר באישה בריאה בת 64 שבשנה האחרונה יורדת במשקל באופן קבוע. כיום היא 162 ס"מ ושוקלת 55. בעבר שקלה מעל 60. לפני שנה בערך היא עברה דירה וגרה בגפה בבאר שבע. היא טוענת שמשעמם לה לבד ועצוב לה.

אימי עברה בירור מעמיק הכולל בדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה. בדיקות דם הכל תקין.
    מרגישה טוב ופעילה ...עובדת בחצי משרה כסייעת בגן ילדים.

לאחר שהומלץ לה לאכול דברים משמינים כמו גלידה חלווה ופיצות...היא קונה אותן אך לא אוכלת הרבה מהם. אוכלת מעט ושבעה משום מה .

אנחנו הילדים מודאגים

מה ניתן לעשות? האם יש איזה כדור שמעודד עלייה המשקל?

תודה עת תשומת הלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• לא נשמע טוב

שמוליק
    16/09/2015

שלום עמי.

אינני רופא.

לדעתי, הדבר הראשון שהיה צריך לעשות, הוא להתייעץ עם רופא המשפחה ולבחון האם באמת מדובר בתת משקל.

אכילת מאכלים משמנים איננה אמורה לדעתי לפתור את הבעייה. מאכלים משמינים הם אינם בריאים וגם אם הם אמורים לגרום לעלייה במשקל, אני מניח שהנזק מאכילה מרובה של מאכלים משמינים עולה על התועלת של עלייה במשקל.

ישנם תרופות שתופעת הלוואי שלהן היא עלייה במשקל, אך אני מסופק מאוד האם ישנה תרופה שזו המטרה שלה.

בכל אופן, נראה לי שזה ממש טוב שפנית לפורום, והרופאים יוכלו לתת המלצה מה נכון לעשות, מעבר לשאלה האם כדור אמור לעזור.

כל טוב ושנה טובה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/09/2015

לפני שממליצים על תרופה..
    חשוב לישלול שוב בעיה גופנית, כולל CT גוף, והדמיות אחרות.
    חשוב לברר שוב מצב נפשי ואבחנה מדויקת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו