C-PTSD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• C-PTSD
    רועי
    17/09/2015

האבחנה שאינה קיימת במחשבים אז היא פשוט לא קיימת.
    אבל יש כאלה שסובלים ממנה, אחד מהם זה אני..

השאלה שלי האם יש צפי שזה ישתנה בקרוב, האם האבחנה תאושר ואיתה כל המשמעויות הנלוות הטיפוליות שלא קיימות לי כרגע..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    C-PTSD

הוספת תגובה

• לא מובן

שמוליק
    17/09/2015

שלום רועי.

אינני רופא.

בגדול, אם ישנם תסמינים של סבל - לא ניתן להתעלם מהם בטענה של איבחון שלא קיים; מוצאים את האיבחון שנראה הכי מתאים. יש ב D.S.M מספיק איבחונים, כך שלא נראה לי שיש דבר כזה...

בכל אופן, ד"ר דוידאור אמר פעם שבארה"ב מקובל ללכת לפסיכיאטר או לפסיכולוג על מנת לשפר את איכות החיים, גם אם אין שום תסמינים פסיכו-פתלוגיים, ובמקרים כאלה, בוודאי שאין לאיבחון שום משמעות.

התרעומת שלך לא מובנת; אולי תנסה להסביר את עצמך טוב יותר.

כל טוב ושנה טובה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובן ?

רועי
    17/09/2015

שלום שמוליק.

אינך רופא.

מניח שכוונתך טובה אבל התגובה שלך טיפשית ומיותרת ואתייחס אליה ככזאת.

יש בסיס הגיוני לשאלה שלי שכנראה אתה לא מכיר אז לא חייב להתערב בכוח לשאלה שלא הופנתה אליך.

כל טוב ושנה טובה.
    רועי.

.
    (...?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה פוסט טראומתית מורכבת

אני
    17/09/2015

הי לך, המושג של C-PTSD הוא לא אבחנה, זהו מושג אותו טבעה דר ג'ודית לואיס הרמן שחיברה את הספר טראומה והחלמה, כפי שאתה וודאי יודע, תחת הכותרת הזו נכנסים אילו שסבלו מטראומות מרובות. שלא כמו פוסט טראומה רגיל בעקבות אירוע טראומתי יחיד.
    אנשים שסבלו מהתעללויות חוזרות ונשנות שבויים בתנאי שבי וכד'. בדרך כלל האנשים עם C-PTSD מאובחנים עם הפרעת אישיות גבולית + פוסט טראומה... כי הסימפטומים דומים...
    לא נראה לי שיקבעו את המושג הזה כאבחנה. הטיפול הוא אותו טיפול כמו בPTSD מלבד טיפולי החשיפה וכו' כי הם ממוקדים טראומה... CBT ו DBT יכולים לעזור עם ההשלכות של הפגיעה על החיים, וטיפול פסיכודינאמי ארוך עם מטפל טוב מביא גם להחלמה או רמיסיה...
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רועי
    17/09/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו