חרדת בחינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות
    יעל
    20/09/2015

שלום רב,
    ביתי לומדת בכיתת י"ב מופ"ת. חלק ממבחני הבגרות של כיתה י"א היא דחתה להשנה עקב חרדת בחינות. היא מבקשת גם ממורים לדחות מבחנים כי "אינה מרגישה טוב"....
    הטיעון שלה :"אמא, אם יהיה לי עוד שבוע ללמוד, אצליח לקבל ציון גבוה"...
    בגין חרדת הבחינות היא סובלת מבלק אאוט בזמן המבחן ומאבדת זמן יקר. לפיכך הציונים לא מבטאים כראוי את מלוא ידיעותיה. מה ניתן לעשות כדי להקל עליה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• הצעה

שמוליק
    21/09/2015

שלום יעל.

ישנן לפחות שתי גישות בשאלה מה עדיף, האם עדיף ללכת על פי לוח הזמנים המתוכנן ולהסתפק בציונים נמוכים, אבל בסוף יש תעודת בגרות או להמתין מעט ולקבל תעודה עם ציונים טובים.

אני בטוח שישנם שני סוגים של אנשים, ויש הגיון בכל גישה. מי שאינו מעוניין להמשיך ללימודים אקדמאים - די בתעודה עם הישגים נמוכים.

לפחות מתיאור המקרה, נראה שחשוב לבת שלך לקבל הישגים גבוהים, וממילא ישנם בחינות שהיא דחתה אותן מי"א לי"ב מסיבה זו.

כיוון שבחינות הבגרות כוללות גם חומר לימודים שיכול להיות שאינו מעניין את הבת שלך (וזו תופעה מוכרת), זה יכול להוריד את המוטיבציה.

התחושה האישית שלי היא שזו סתם פניקה מיותרת, וצריך לתת לה להתקדם בקצב שלה.

כל טוב ושנה טובה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו