התנהגות . נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות . נפש
    רוני
    25/09/2015

שלום אני מדבר בתור אח שיש לו בעיה מוזרה ועוד לא הבחנה כנראה זה מממש קרה לא מזמן ,
    אחי קבל התקף פיזי מוזר קיבוצים בגוף ולא רצה לנוח ולא היה פותח את העיניים לאחר שנלקח לבית החולים הוא נבדק וחוץ משרדים של מרחאונה שהתגלו הכול היה תקין ,
    הוא לא שתף פעולה עם הפסיכיאטרית ולבסוף שחררו אותנו לבית
    מאז יום כיפור הוא מתנהג מוזר חוזר על מילים קם ולא נח זז כול כמה שניות לא מפסיק לזוז בבית לעשות תנועות מוזרות , לדוגמה ( הוא תמיד שאלה שאלה ואומר הבנת ?או שסתם אומר הבנת ?) לא תמיד רוצה לאכול ,
    שהוא השתחרר הוא רצה לכבוש את העולם עבד ואז החליט שהוא עומד בעוד עבודה מוזרה כזו
    לאחר מכן פיטרו אותו בעבודה הראשונה .
    ועם הזמן התחיל לתנתק מהסביבה הרגילה שלו והכיר חברים שכנראה נתנו לו לעשן אבל השינוי בהתנהגות היה כרגיל כזה בהתחלה , אבל לאחר חודשים הוא היה יוצא ליומים מהבית ואומר אני ישן אצל חבר וחוזר קצת ליום או למספר שעות .
    האופי שלו בגדול לא היה מרבה לדבר יותר מדי כאילו עכשיו אחרי ההתקף המוזר הוא מדבר בלי להפסיק וזז קם מקשה על הבית תאמת
    אני בתור אח שלו בן 27 קשה לי לדבר איתו כאילו הוא ילד קטן ומדובר כררק ב שבוע וקצת ואני מרגיל כאילו זה חודשים

ואני רוצה להגיד שהוא החיים לא היה כך מדובר בבן 22 שסים את השרות שלו ליפני 4 חודשים

1 מה זה יכול להיות עם קיים דבר כזה ?
    2 עם הוא לא רוצה להיפגש עם פסיכיאטר מה אני אמור לעשות ?
    3 השאלה שלי עם אני בתור אח שלו יכול ללכת לפגוש ד"ר ולנסות להסביר לו במידה ושהוא לא רוצה להיפגש אני זה שיעביר לו את מה שהוא אומר ?
    4 התקווה שלנו כרגע שאולי הזמן יעשה את שלו אבל זה שובר את המשפחה נכון שזה רק שבוע וקצת תודה על העזרה מדובר במשפחה אתיופית שלקחת חופש לתקופה ארוכה זה יקשה על המצב בבית
    5 אך אני מסביך לאחי הקטן בן 16 שיש לאח שלו הגדול בעיה ?
    6 כרגע אנחנו לא נותנים לא מפתחות לבית מחדים שהוא יצא לבד ולא יחזור אבל אנחנו יורדים עם אחי לעשן וכו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות . נפש

הוספת תגובה

• תיקון למה שמרשתי

רוני
    25/09/2015

+שלום אני מדבר בתור מישהו שיש לו אח עם בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון קטן בבקשה שמישהו יעזור לי

רוני
    25/09/2015

הוא גם בוכה לפחות 3 פעמים ביום ביומים האחרונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר פה בסמים

ליאור
    27/09/2015

זו לא בעיה קטנה. הוא צריך גמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    27/09/2015

כתוצאה מעישון סמים יכולים להיווצר ולהתפתח בעיות נפשיות זה עלול להחמיר את המצב.
    צריך לשכנע אותו בדרכי נועם ובחוכמה לקבל טיפול וללכת להיבדק אצל רופא ( למרות שהבנתי שפסיכיאטר ראה אותו למרות שלא שיתף פעולה שווה אולי לדבר עם הרופאים שכבר ראו אותו לקבל מהם איזה חוות דעת על מצבו או משהו סביר להניח שאם מצבו היה חמור או היה פסיכוטי מאוד לא היו משחררים אותו מבית חולי למרות שלא שיתף פעולה אבל אני לא משוכנע בזה במאה אחוז בבית חולים לפעמים עלוים לשחרר גם אדם חולה.
    לשכנע אותו בדרכי נועם אומר גם לאיים עליו בפניה לפסיכיטאר המחוזי לקבלת טיפול בכפיה..
    כמובן צריך להעזר בזה בחוכמה ולא לגרום נזק באיומים.
    אתה יכול ללכת במקומו להיפגש עם הרופא אבל זה לא יסייע הרבה הרופא צריך לראות אותו ניתן גם להביא רופא לבית אם זה יעזור ( יש פסיכיאטרים מגיעים לבתי המטופלים ) .
    אתה מדבר איתו בצורה הגיונית ומנסה להוכיח לו שהמצב שלו לא טוב תגיד לו שאתה אוהב אותו ודואג לו ומבקש ממנו יפה שיבוא איתך לרופא תגיד לו שתיכנס איתו ביחד לרופא תנסה לברר מדוע הוא מתנגד לטיפול אצל איש מקצוע ותנסה להוכיח לו בשיחה שהחששות שלו מופרכים.
    אם הוא באמת פסיכוטי זה עלול להיות בלתי אפשרי לדבר איתו בהגיון כי הוא לא יבין שיש לו בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו