מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעת התקף פסיכוטייוני27/09/2015
שלום לפני כשנה הייתי במצב פסיכוטי מאושפז בבאר יעקב טופלתי בפרפנאן
בן 22
הייתי שבוע באשפוז ולאחר מכן עברתי ל2 ימים בהסכמה לתל השומר ששם מאוד החמיר מצבי בעקבות טיפול בסוליאן לדעתי - זה גרם לי למחשבות שווה והוצאה הוראת אשפוז לבאר יעקב
שוב חזרתי לפרפנאן ולאחר כחודש השתחררתי,
כל זה על רקע שימוש בקנאביס , ( הפסקה פתאומית גרמה לפסיכוזה )
לאחר השחרור הייתי בטוח שרודפים אותי השבכ והיו היות ריח וכל מיני כאלה ומטוסים באוויר בגללי ועוד.
שיפור קל במצבי לאחר כחודשיים , הפסקתי את הטיפול בפרפנאן ודי מהר חזרתי לעצמי , אולי התרופות האלה גורמות למחשבות שווה, לא יודע מה לומר.
מאז אני מרגיש אדם כהה חושים אדם כבוי ללא חלומות ושאיפות בחיים
אשמח לעזרה כיצד לחזור לעצמי כמו שהייתי לפני אשפוז .
אני מרגיש פחות חכם , פחות חד, פחות חברתי ללא חברים כבר.
תודה מראש לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לך
אלי27/09/2015מה שאתה מתאר נקרא תופעות שליליות של סכיזופרניה.
יש תופעות חיוביות כמו הזיות מחשבות שווא בזמן התקף ויש תופעות שליליות למחלה בדיוק מהסוג שאתה מתאר.
אני מציע לך לחזור לקבל טיפול אנטיפסיכוטי בהקדם בלעדיו אתה בסיכון גבוה להתקף חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
יוני28/09/2015שלום
אובחנתי שסבלתי מפסיכוזה על רקע שימוש בקנאביס
שאלתי שתי רופאים אם לקחת שוב פרפנאן , אחד מהם המליץ מינון של 4mg שזה ממש נמוך
פסיכיאטר שני המליץ לא לקחת שום דבר .
לא אובחנתי בסכיזופרניה
אך אני עדיין פוחד מהתקף נוסף
מה ניתן לעשות כדי למנוע סיכוי להתקף נוסף
תודה מראש.
ואיך אפשר לחזור לחיים להינות שוב כמו פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשיך מעקב
שמוליק01/10/2015שלום יוני.
אינני רופא.
החשש מפני התקף פסיכוטי נוסף הוא חשש נכון טוב והגיוני.
כדאי לראות באלי מקור לעידוד; הוא הסתבך עם סמים, ויצא מזה. צריך להתעודד ולהאמין שגם אתה יכול. האמונה הזו תקל את ההתמודדות באופן משמעותי.
לפני שנכנסים לשאלה כן תרופות או לא תרופות - חשוב להיות בקשר עם איש מקצוע שאתה יכול לבטוח בו. ההתקשרות לאיש המקצוע (פסיכולוג קליני או פסיכיאטר) היא הגורם החשוב ביותר למניעת התקף חוזר.
השאלה האם לחזור לטיפול תרופתי או לא היא מורכבת ואינדבידואלית. מה שמכונה "תסמינים שליליים של המחלה" יכול להיות גם תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, ולא ניתן לקבוע בוודאות מה הסיבה. חשוב להדגיש שגם אם ישנה וודאות שמדובר בתופעות לוואי - אין זה אומר שנכון יותר להיות ללא טיפול תרופתי.
עם זאת, טיפולים פסיכולוגיים יכולים לנטרל את הגורם הפסיכולוגי, כך שגם אם נדרש טיפול תרופתי - יהיה אפשר להפסיק אותו בעתיד, כמובן, בליווי של הרופא המטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול
יוני02/10/2015הערכה של הרופאים שמדובר בנרניה דיפרסיה
וכרגע אני בדיכאון בינוני ולכן יש קשיי שינה וחוסר הנאה
ממליצים על מייצב מצב רוח וטיפול אנטי דיכאוני בשלב זה
התקף מאני או פסיכוטי שהיה לי אולי הוא מה קנאביס - לא ניתן לקבוע בוודאות
היום אני לא סובל משום תסמין פסיכוטי , וללא טיפול אנטי פסיכוטי .
החלו בעיות שינה ולאחר מכן ירידת מצב רוח ,
באופן כללי אני נגד תרופות פסיכיאטריות כי הם משנים את תפקוד המוח
אך כמוצא אחרון אני מוכן לקחת טיפול לתקופה קצרה - בתקווה שלא יהיה בו צורך יותר
. האם תרופות אנטי אנטי פסיכוטיות יכולות לגרום לתסמינים שליליים לקיר ההפסקה ?
בעת הטיפול בתרופות אלה לא היה תסמינים שליליים - התרופות גרמו לי למחשבות שווה , בעיקר פרנואידיות .
תודה מראש לעוזרים
אשמח ליעוץ מבעלי ניסיון שעברו את מה שאני עובר והשיגו שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי03/10/2015כמה זמן חלף אחרי התקופה שהיית פסיכוטי?
אחרי פסיכוזה מאוד שכיח לחוות דיכאון חלק גדול מהאנשים שחווים פסיכוזה אחרי שמתאוששים ממנה חווים דיכאון.
אני חוויתי פסיכוזה קשה אחרי שימוש באקסטזי בכמות גדולה מאוד
לאורך כל הפסיכוזה הייתי בדיכאון וחודשים אחרי שהחלמתי הייתי בדיכאון
אצלך אולי זה משהו אחר כי אתה אומר שאיבחנו אותך כבר אבל אולי זה קשור עדיין להתאוששות המוח ממה שקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה - אין אבחנה מדוייקת.
יוני04/10/2015היי
הייתי פסיכוטי לפני כשנה .
כרגע אני בדיכאון קל- בינוני -
נהנה פחות מהעבר , קשיי שינה ( ישן כ3 שעות ליממה )
אדם כבוי יותר , פחות יצירתי .
אבחנה באשפוז זה פסיכוזה על רקע שימוש בסמים
אבחנה של רופא מטפל - משער שזה ביפולר . והטיפול המוצע לי הוא כשל בי פולר - אינני ממהר לקחת טיפול תרופתי . אני פוחד מתופעות לוואי והשפעתו לטווח הארוך .
אני ללא טיפול כי אני רואה מה אנשים בפורומים בחול כותבים שהטיפול עושה להם - זומבים ומסכנים עם המון תופעות לוואי .
אני עובד במשרה מלאה ונוהג על רכב יוקרה .
אני מעוניין בחיים כיפיים יותר חברה , ויותר הנאה .
הרבה אנשים מתארים תחושות של דיכאון לאחר טיפול באנטי פסיכוטי .
אלי - בן כמה אתה? האם מניסיונך תחושות של חוסר הנאה ועניין - חולפות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי במאניה-דיפרסיה
שמוליק05/10/2015שלום יוני.
הטיפול התרופתי במאניה-דיפרסיה (הפרעה בי-פולרית) הוא באמצעות מייצבי מצב רוח. לא מקובל לתת תרופה אנטי-דיכאונית כיוון שהיא עלולה לגרום לפסיכוזות. מקובל אולי לתת תרופה אנטי-פסיכוטית נגד הפאזה המאנית. במקרה כזה כשיש איזון של תרופה אנטי-פסיכוטית יכול להיות שייתנו גם תרופה אנטי-דיכאונית.
רוב התרופות לייצוב מצב רוח הן במקורן תרופות נגד אפילפסיה, ותופעות הלוואי שלהן לא כל כך קשות (בנגוד לתרופות אנטי-פסיכוטיות), ולכן, יש פחות מה לחשוש מהן.
בכל אופן, את עיקר העידוד להתמודד ולהצליח - כבר קיבלת מאלי :-), ואין לי אלא להצטרף לדבריו המעודדים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פסיכוזה יכולה להתפרץ תחת טיפול
שלומית22/07/2016הבן שלי סבל מדיכאון עם תסמינים פסיכוטיים קלים. היום הוא נוטל אביליפיי.
מצבו מאוד השתפר. האם הפסיכוזה יכולה לחזור למרות הטיפול התרופתי? מה אומרת הסטטיסטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד לא סביר
שמוליק25/07/2016שלום שלומית.
אינני רופא.
על מנת שתהיה התפרצות פסיכוטית תחת טיפול תרופתי, יכולות להיות אחת מהאפשרויות:
או שהמינון אינו מספיק גבוה, או שהתרופה איננה מתאימה או שמדובר בפסיכוזה עמידה בפני תרופות.
כל אחת מהאפשרויות האלו הן מאוד לא סבירות.
יתרה מזאת, נראה שאת תומכת בבן שלך, וזה גורם נוסף שמקטין את האפשרות לכך באופן משמעותי.
ומעבר לכל זה, בדרך כלל ישנה התדרדרות הדרגתית, כך שניתן לפנות לרופא המטפל הרבה לפני שההתדרדרות מגיעה למצב פסיכוטי, ובמיוחד זה אמור לקרות אן נמצאים תחת מעקב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)