האם התקף או גלישה פסיכוטית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם התקף או גלישה פסיכוטית?
    אני
    06/10/2015

היו לי כמה ימים של מחשבות שווא ופרנויות, שהייתי בטוח בהם, עכשיו זה נמוג, ואני מודע לכך שאלו היו רק המחשבות שלי שבאותו זמן הייתי בטוח שהם אמיתיים לחלוטין. האם זה נקרא התקף פסיכוטי או גלישה פסיכוטית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דעה אישית - כן.

שמוליק
    07/10/2015

שלום רב.

אינני רופא, בינתיים רק סטודנט לפסיכולוגיה.

לדעתי מחשבות שווא שהיית בטוח שהן נכונות ובאותם ימים היית בטוח שהן נכונות וכעת אתה מבין שלא - מדובר בתסמינים חיוביים של התקף פסיכוטי.

ידוע שהבן של העיתונאי מנחם בן לקה בהתקף פסיכוטי שלכל הדעות הצדיק אישפוז כפוי, אבל זה לא קרה, וכעבור כמה חודשים זה עבר לו בלי שום טיפול. אני מניח שאחרי שזה עבר לו, הוא הבין שהיו לו מחשבות שווא.

עם זאת, אני מבקש שלא לקחת את הדברים יותר מדייי רחוק. זה לא אומר שהייתי מגדיר אותך כסכיזופרן; אני אוכל ללכת רחוק יותר; אני עברתי כמה התקפים פסיכוטיים, אבל כעת לאחר שהבעייה טופלה - אינני מוכן לקבל על עצמי את התווית של סכיזופרן. בוודאי שבמקרה שלך שמן הסתם לא היה בו אישפוז (כי כנראה לא הצדיק אישפוז כי לא היית מוסכן לעצמך או לסביבתך) - על אחת כמה וכמה.

בנוסף לכך, אין זה אומר שאתה צריך עכשיו טיפול תרופתי; אני לא מקבל טיפול תרופתי לאחר שהתברר שהוא מזיק לי יותר מאשר עוזר (ובשום פנים ואופן אין להסיק ממני על הכלל!!).

אם אתה חושש שיהיו לך מחשבות כאלה שוב, אז כדאי שתפנה לפסיכיאטר, אבל זה ממש לא מחייב טיפול תרופתי; העניין נתון לשיקול דעתו המקצועי של הרופא, וכמובן, שאם תחליט שאינך מעוניין בטיפול תרופתי, אלא לתת דגש חזק יותר על הגורמים הפסיכולוגיים שגרמו למחשבות השווא - סביר להניח שהרופא יכבד את עמדתך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק... צ

אני
    07/10/2015

מאחר ושיתפת בכך שגם אתה חווית התקפים פסיכוטיים אני מרשה לעצמי לשאול אותך ואם זה לא נח אל תענה..
    לאחר שהתאזנת מהתרופות האם הבנת שכל מה שחשבת וראית אינו המציאות? או שאתה עדיין חושב שזה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו