מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת סרוטונין במוחמרק08/10/2015
שלום רב. שמי מרק , בן 24, סובל מocd ומטופל כבר כשנה בציפרלקס(בחודשים האחרונים 20 מג). רציתי לדעת מה קורה במידה ומפסיקים טיפול ממושך בתקופת ssri- יש פגיעה כלשהי ברמת הסרוטונין? פגיעה כלשהי במוח על פעילות החומר במוח?(ביותר פשטות.. נניח לאחר כמה שנים טובות של נטילת התרופה, ואז אני מפסיק(כמובן שלא בפתאומיות....), האם התפקוד נפגע? או שהוא יהיה זהה לתפקוד שהיה לפני נטילת התרופה(גיל 20 נניח)).
עוד שאלה קטנה(קצת טיפשית..שאלת ocd )- קראתי שעשו ניסוי על עכברים והצליחו לשנות להם את הנטיה המינית ע"י משחקים ברמת הסרוטונין... . אני מפחד שהתרופה תשבש לי את הנטיה.. . הגיוני?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/10/2015שלום מרק.
אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.
כיוון שלבעייה הנפשית ישנם כמה מרכיבים, ביניהם מרכיב פסיכולוגי. יכול להיות שהמרכיב הפסיכולוגי הוא המרכיב העיקרי אצלך, והמחסור בסרוטונין הוא רק הסימטום לכך, אז כאשר המרכיב הפסיכולוגי של הבעייה ייפתר - ממילא לא יהיה יותר צורך בהגברת הסרוטונין. בנוסף לכך, ישנם מחקרים שמראים שהטיפולים הפסיכולוגיים משפיעים על הכימיה במוח.
אם אתה שואל ממקום של סבל מתופעות הלוואי של התרופה, אז ניתן באמצעות טיפולים פסיכולוגיים להשיג את האפקט של התרופות, וכדאי לברר את העניין מול הרופא המטפל.
לא זכור לי על ניסוי שכזה מהקורס בפסיכולוגיה פיסיולוגית, אבל אני מניח שאצל בני אדם, אם בכלל קורה פגיעה בנטייה המינית, אז מדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת סרוטונין במוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/10/20151. ההשפעה לאחר הפסקת SSRI - תורגש . זה מאוד אישי ..
OCD בהרבה מקרים יש מרכיב ביולוגי , שינוי בגרעין קאודט במוח ( בדרכ OCD בליווי ADHD וטיקים ). במקרה כזה , יש צורך בטיפול ממושך. באם מדובר במרכיב אובססיבי על רקע חרדה , פסיכולוגי , הפסקת טיפול , ומענה פסיכולוגי , לפעמים מספק.
2. שינוי נטייה מינית - אולי בעכברים עם רגישות מולדת , לגבי בני אדם, לדעתי , התשובה לא. במקרה של בעיה בזהות מינית ( מאז ילדות ) , ייתכן מרכיב טורדני כפייתי סביב הנושא.. המתעורר מאוחר יותר בחיים.
יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
http://davidor.co.il
הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
http://davidor.co.il
טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)