מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי 8 שבועות על פריזמהירדן17/10/2015
כרקע אני בן 23... התחלתי ב 10 מיליגרם והעליתי ל 40 ביום. התחלתי לפני 8 שבועות בדיוק... אכן יש שיפור ברמת החרדה החברתית. אני פחות לחוץ כשאני בקניון ויש מין הרגשה כזאת ש"לא אכפת לי מה חושבים". וזה די כיף, אבל שמתי לב שממש לפתע התחילו לי מחשבות אובססיביות על מישהי שאני לא מפסיק לחשוב עליה, ואני רוצה להכיר אותה ולכבוש אותה וראיתי אותה רק בתמונות וממש נהייתי אובססיבי אליה. אני מסתכל בתמונות שלה בפייסבוק והיא לא מכירה אותי ומעולם לא דיברנו, ואני מתעדכן כל כמה שעות אם משהו השתנה אצלה בדף הפייסבוק. בעבר גם היו לי דפוסי אובססיביות כאלו עם בנות ש"הערצתי" אותן והייתי נכנס לפייסבוק שלהם כדי לראות תמונות וכבר מזמן זה לא קרה עד עכשיו שזה קורה לי שוב פעם ה"הערצה" הזאת והמחשבות של מה יקרה אם היא לא תרצה אותי, וכמה זה יהיה איום ונורא כשהיא תסרב כי היא כל כך יפה ו"בלתי מושגת". אני לא רוצה יותר את הדפוסים הילדותיים האלה בחיים שלי, אני לא רוצה להיות מונע מפחדים ומה יקרה אם היא תסרב... ולחשוב עליה כל הזמן... זה התנהגות דבילית שפוגעת בערך העצמי שלי, והכדורים לא מונעים את התופעה הזאת. חשוב לציין שרק לפני שבוע העליתי ל40 מ"ג, האם התופעות הללו צצו כחלק מתופעות לוואי משום שהגוף לא התרגל עדיין להעלאה? האם נכונה לי עוד דרך עד שאני ארגיש את מלוא האפקט החיובי של הכדורים? האם להחליף כדורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שזה קשור לתרופות
שמוליק17/10/2015שלום ירדן.
אינני רופא.
מצב כזה, הוא מצב מלחיץ וזה נורמלי לחלוטין להיכנס ללחץ ולחשוש מה יקרה אם הבחורה לא תרצה אותך.
כנראה שמה שצריך לעשות, זה לנסות. הצליח - מה טוב. לא הצליח - אז צריך להשלים; אני מניח שאף אחד לא ירצה אהבה בכוח. כמובן שאת הנסיון צריך לעשות בצורה הטובה ביותר האפשרית.
אני מאמין שמה זה בעיקר תמיכה נפשית כדי להתכונן לנסיון כראוי, וכמובן שאם הנסיון לא יצליח, אז יהיה צורך למצוא נחמה.
יכול להיות שבשל המצב המלחיץ הזה, יש מקום לשקול באופן זמני את העלאת המינון של התרופות, אבל לדעתי, התמיכה הנפשית היא העיקר.
בכל אופן, מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו; אין שום סיבה לסבול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 8 שבועות על פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2015ההשפעה המקסמלית של התרופה
זה מינון מיטבי ( מקסמילי לפעמים) ולפחות חודשים.
יש קושי לענות באופן חד משמעי, מאוד חשוב מרכיב גופני, פסיכולוגי סביבתי,
לכן רק לאחר בדיקה ושיקול קליני מקצועי ניתן לענות באופן מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)