מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבה פרנוידיraquel17/10/2015
שלום
יש לי חברה שבטוחה שלשכן שלה יש רדאר שמשפיע על הגוף שלה עד שצעק עליו מהדירה שלה והוא התלונן למשטרה. איך אני יכולה לעזור לה ? היא בטוחה שהכן אדם אכזר מטריד אותה . לאן להפנות אותה, לרופא משפחה? ואיך לשכנע אותה שהכן יש בעיה, כי התפקוד הכללי שלה היא נורמלי .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שכדאי להתערב
שמוליק17/10/2015שלום רב.
אני בעצמי הייתי במצב כזה, וברור לי שאף אחד לא היה יכול להשפיע עליי, וזה היה די צפוי שתהיה התדרדרות עד שיהיה צורך באישפוז כפוי.
רוב הסיכויים שלא תצליח לשכנע אותה שהמחשבות שלה על השכן אינן הגיוניות, ואדרבא, היא רק תאשים את כל מי שינסה לטעון שיש לה בעייה שהוא לא בסדר.
רוב הסיכויים שזה לא בא מהאויר, וכנראה שבעבר ואולי אף בהווה הייתה לה חוויה קשה וזו תגובה נורמלית למצב לא נורמלי, ומה שניתן לעשות זה למסור את המידע הזה (כמובן אם ידוע לך) לגורמים המטפלים.
מצטער שהתגובה שלי היא כזו פסימית...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשמוליק. יישר כוח
raquel18/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
מלי18/10/2015האם אשפוז כפוי הוא שעזר לך בסופו של דבר? (אם מודאגת מההודעה למעלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטווח הקצר - כן
שמוליק19/10/2015שלום מלי.
האישפוז עוזר בטווח הקצר. הטיפול התרופתי מייצב את המחשבות די מהר.
עם זאת, הרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות ובמיוחד של האנטי-פסיכוטיות, ומסיבה זו הרבה מטופלים משתחררים וזורקים את התרופות, ואז המצב שלהם מתדרדר ושוב פעם אישפוז כפוי...
אם כבר מפסיקים את הטיפול התרופתי בגלל הסבל מתופעות הלוואי, אז כדאי לעשות זאת מתוך אמון ברופא, ולהיות בטוחים שבמקרה הצורך, אם חלילה תהיה התדרדרות - יש למי לפנות. הפסקה מתוך תחושה של חוסר אמון - מאוד מסוכנת. כדאי גם להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים.
האישפוז הראשון שלי היה בגיל 18, וזמן קצר אחרי השחרור זרקתי את התרופות, אבל אחרי 11 שנים היה אישפוז נוסף.
בסופו של דבר שוב עם הפסקתי את התרופות, אבל יידעתי את הרופאה.
בכל אופן, צריך להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו; צריך לבחון את התועלת מול הסבל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)