להישאר עם פרוזק או להחליף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להישאר עם פרוזק או להחליף?
    ימ
    22/10/2015

כרקע אני בן 23... שירשרתי פה לפני כמה ימים ואני רוצה לעדכן, היום התחלתי מילואים וקיוויתי שהכדורים איכשהו ירגיעו את המחשבות הטורדניות שעולות כאשר אני עולה על מדי החאקי ונכנס לסביבה מאצ'ואיסטית שאני מרגיש מאויים ממנה. (למרות שהאנשים בפלוגת המילואים החדשה שלי, רובם אנשים שאני חושב שאוכל להסתדר איתם...)
    החשש התמידי שלי הוא שישאלו אותי שאלות לגבי המיניות שלי, אני הומוסקסואל, ויש לי פחד תמידי שאנשים ידעו שאני הומוסקסואל, אני לא יודע איך אנשים יגיבו או שהם יהיו עויינים אלי, וממש לא בא לי על זה. אומרים שה"עולם התקדם" אבל עדיין יש בלא מעט מקומות, הרבה שנאת חינם, ואני מפחד למצוא את עצמי מושך שנאה מהפלוגה ולהיות מושא ללעג... בפלוגה הזאת סטטיסטית חייב להיות עוד חמישה הומואים (מונה 60 איש), רק שאת רובם אני לא מכיר.
    ואני כל הזמן חושש, אם אוכל לחשוף את היותי הומוסקסואל במידה ואשאל, או שאשקר, ואאדים כמו שעשיתי בעבר, וזה היה נורא מביך עבורי. כמובן שהיום, המראות החזירו אותי אחורה, ואני נזכר למה לא אהבתי את הצבא. הסביבה הזאת שאני מרגיש מאויים ממנה תמיד, אני לא מצליח להשתחרר. ואולי זה רק אני שחושש, ואין באמת ממה לחשוש כי זה לא יהיה כזה נורא כמו שאני חושב על זה, ולא מפסיק לדמיין דברים רעים.
    כאמור את הפרוזק שאני משתמש בו היום, לקחתי כבר 9 שבועות, אני על 40 מ"ג, לקחתי היום גם כדורי קסנקס, שהפחיתו את החרדה שלי, וגרמו לי להיות יותר משוחרר ושמח במצבים האלה. לקחתי 0.5 קסנקס, ולאחר מכן עוד 0.5 (2 כדורים של 0.25 כל פעם)
    הביישנות הזאת והפחדים הלא רציונלים האלה, גורמים לי לחשוב שאולי הכדור לא מועיל לי בכלל, ואולי בכלל כדאי להחליף לציפרלקס? או לכדור מסוג אחר?
    אם אני שותה אלכוהול (לא מערבב כמובן עם כדורים), אני משיג כל מה שאני רוצה (אני משוחרר, אני שמח, אין לי חששות מהעתיד לקרות, רק יש תופעות לוואי של בחילות האנגאובר וכד'..). האם כדורי ה SSRI שאני לוקח או לחילופין SNRI יכולים לחקות במידה מסויימת את השפעת האלכוהול בסיטואציות כמו שהזכרתי? האם להחליף כדור כי הוא לא משפיע עלי כמו שציפיתי שישפיע עלי אחרי 9 שבועות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להישאר עם פרוזק או להחליף? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

ראשית לא מומלץ אלכוהול כטיפול.
    באם אין שום תגובה לאחר 9 שבועות יש מקום לישקול שינוי תרופתי.
    הטיפול המומלץ, שיחות, CBT ואו טיפול דינמי ( ארוך טווח , מכוון לתובנות , בירור השפעת הילדות והעבר על ההווה )
    ניתן להבין אותך בסיטואציה.
    אך זכור את דברי היפקטטוס הפילוסוף היווני :
    " האירועים ביום יום לא באמת משפיעים עלינו ....
    מה שמשפיע עלינו זה האופן שאנחנו מתייחסים אליהם.. "

אם תהייה שלם עם הזהות המינית שלך , ותוכל להגיב בצורה קלילה ואפילו הומוריסטית , לדעתי לא יהיה לך שום בעיה .. הסביבה תקבל אותך ללא שום בעיה ותכבד אותך.. כמובן שזה דורש מהלך של שינוי תפיסתי והתנהגותי , ערך עצמי והפחתת ביקורתיות עצמית.

בהצלחה !

ד'ר יונתן דוידאור
    פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
    טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
    הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
    כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
    טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו