מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי אלפרלידירדן01/11/2015
שמי ירדן, אני מעדכן פה לאחרונה באופן תדיר. כרקע, אני מטופל בפרוזק כבר 10 + שבועות, ואכן שמתי לב שיש שיפור ברמת החרדה שלי במקומות חברתיים, אבל עדיין לא כמו שציפיתי... אני עדיין חרדתי במצבים מסויימים, אני עדיין יכול למצוא את עצמי מתעסק במחשבות רעות, על זה שאנשים חושבים עלי דברים רעים, ועדיין התרופה לא עוזרת כמו שחשבתי... אני על 40 מ"ג ביום... היום לקחתי אלפרליד מ"ג אחד, ושמתי לב שאני מרגיש ממש משוחרר, ונינוח פתאום, זאת ההרגשה של האלכוהול, ה"שחרור" של האלכוהול, הכיף והקלילות הבלתי פוסקים ליד אנשים... יש כמובן תופעות לוואי, של נמנום ועייפות. אבל השאלה שלי היא, האם הפרוזק בסופו של דבר יגרום לי להיות נינוח כמו שאני על אלפרליד? (אני גם רוצה להימנע משימוש בכדור הזה כי הוא "ממכר" ואני לא רוצה להגיע למצב שאני מפצח אותו כמו גרעינים)... האם כדאי להחליף כדור לציפרלקס, סרוקסט, לוסטרל, או אפקסור, על מנת להרגיש את הרגשת הנינוחות הזאת (ההרגשה שהכל בסדר...) שאני על אלפרליד... אני ממש מבקש מה' שאני בסופו של דבר ימצא את כדור ה SSRI שישאיר אותי במצב רוח כזה של נינוחות, ומלא בשמחה כמו היום... מתי אני אגיע לזה? ומה הייתם ממליצים? :)))))) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה את ההרגשה שתיארת עם האלפרליד
גל02/11/2015אני לא רופאה
אבל אני יודעת שאלפרליד הוא מסוג הכדורי ההרגעה המיידים.
כשלקחת אלפרליד הלחץ והחרדה שלך ירדה משמעותית ובגלל זה הרגשת הרגשה טובה אבל אתה צריך לששאול את עצמך אם זה שווה את מחיר העייפות והנמנום שזה גובה ממך.
כדורים מה SSri פחות גורמים לתחושת עייפות וכבדות כמו האלפרליד והוואליום והוואבן ולכן משתמשים בהם יותר בקרב חולים שסובלים מחרדות ודיכאון.
אני לא הייתי ממליצה לך להתמכר לאלפרליד..
אלא לקחת רק במצבי חרדה ופאניקה קיצוניים או בלילות שממש קשה לך להירדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)