ליתיום עם פרוזק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליתיום עם פרוזק
    מירי
    06/11/2015

שלום רב,

אני משתמשת כעשרים שנה בפרוזק 40 מיליגרם, בעקבות דיכאון קשה.
    אני בת 64 .
    בעקבות ארוע קשה במשפחתי, הוסיפו לי לתיום 450 מיליגרם, רמתו בדם היא 0.4 ובכל זאת חל שיפור ניכר במצבי , הרופאה הציעה לי לעלות ל600מג,אך מכיוון שאני מרגיש טוב, אינני רוצה "לנענע את הסירה" ,ובנוסף קראתי ששילוב בין פרוזק וליתיום הוא מסוכן ועלול לגרום לתסמונת סרוטונין, רציתי לדעת בבקשה אם זה כך גם במינונים שציינתי, כי אני מרגישה טוב בסך הכל,האם יש יתרון לעלית מינון הליתים?
    תןדה רבה
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום עם פרוזק

הוספת תגובה

• תשובה

אנונימי
    07/11/2015

אם את מרגישה טוב אז למה להעלות את המינון?

שילוב של ליתיום ופרוזק, למיטב ידיעתי, אינו יכול לגרום לתסמונת סרוטונין, בכך שליתיום הוא מייצב מצב רוח, נהפוך הוא, הליתיום יגרום לכך שלא תכנסי למצב של סינדרום סרוטונין..

למי שיש נטייה להפרעה דו קוטבית, כשמשתמשים בנוגדי דיכאון במינון גבוה, נהוג להוסיף מייצב בכדי לא להכנס למצב מאני פסיכוטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום עם פרוזק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/11/2015

בדר'כ האיזון של ליתיום מבוסס על רמות בדם וקליניקה.
    יש סיכון מסויים בשילוב.
    יש להתייעץ עם רופא מטפלת, לה יש את הנתונים הקליניים לשיקול ותכנון הטיפול.
    במקרה של ספק, מקובל חוו'ד שניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו