מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליתיום עם פרוזקמירי06/11/2015
שלום רב,
אני משתמשת כעשרים שנה בפרוזק 40 מיליגרם, בעקבות דיכאון קשה.
אני בת 64 .
בעקבות ארוע קשה במשפחתי, הוסיפו לי לתיום 450 מיליגרם, רמתו בדם היא 0.4 ובכל זאת חל שיפור ניכר במצבי , הרופאה הציעה לי לעלות ל600מג,אך מכיוון שאני מרגיש טוב, אינני רוצה "לנענע את הסירה" ,ובנוסף קראתי ששילוב בין פרוזק וליתיום הוא מסוכן ועלול לגרום לתסמונת סרוטונין, רציתי לדעת בבקשה אם זה כך גם במינונים שציינתי, כי אני מרגישה טוב בסך הכל,האם יש יתרון לעלית מינון הליתים?
תןדה רבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אנונימי07/11/2015אם את מרגישה טוב אז למה להעלות את המינון?
שילוב של ליתיום ופרוזק, למיטב ידיעתי, אינו יכול לגרום לתסמונת סרוטונין, בכך שליתיום הוא מייצב מצב רוח, נהפוך הוא, הליתיום יגרום לכך שלא תכנסי למצב של סינדרום סרוטונין..
למי שיש נטייה להפרעה דו קוטבית, כשמשתמשים בנוגדי דיכאון במינון גבוה, נהוג להוסיף מייצב בכדי לא להכנס למצב מאני פסיכוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום עם פרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/11/2015בדר'כ האיזון של ליתיום מבוסס על רמות בדם וקליניקה.
יש סיכון מסויים בשילוב.
יש להתייעץ עם רופא מטפלת, לה יש את הנתונים הקליניים לשיקול ותכנון הטיפול.
במקרה של ספק, מקובל חוו'ד שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)