מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלוזפיןאחות דואגת06/11/2015
אחי עבר השתלת מח עצם לפני שלושה חודשים ולפני כשלושה שבועות עבר התקף פסיכוטי כתוצאה מריבוי תרופות או מריאקציה בין תרופות שונות.הפסיכיאטר אמר שזה התקף זמני שיעבור ואינו מחלת נפש. טופל כשבועיים בזיפרקסה וכעת עבר לקלוזפין. קראתי באינטרנט שתרופה זו ניתנת במקרים קשים או לאחר כשלון טיפול של שתי תרופות. הוא ממש אינו מקרה קשה . אני לא יודעת מה זה חולה סכיזופרניה קשה אבל הוא רק מבולבל קצת.. מדבר רוב הזמן לעניין. אינו אובדני או מדוכא. האם הפסיכיאטר לא קצת הגזים עם התרופה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט צריך לברר
שמוליק07/11/2015שלום רב.
אינני רופא.
קודם כל, גם לו היה מדובר במקרה קשה - לא היה שום מקום להרים את הידיים. אני עברתי ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף, כך שאין שום סיבה להתייאש, ואני שמח שההודעה שלך מפגינה ביטחון.
קלוזאפין היא תרופה אנטי-פסיכוטית שיש לה תופעת לוואי של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, ומהסיבה הזו היא נמצאת בקו האחרון. אבל זה לא אומר שלא עושים בה שימוש; מבצעים בדיקות אחת לשבוע על מנת לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, ולאחר זמן מה שרואים שאין פגיעה מבצעים את הבדיקה אחת לחודש. אם נעשתה בדיקה כדי לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות - זה אמור להיות בסדר.
אני מניח שהיו לרופא המטפל סיבות טובות לתת קלוזפין כבר בהתחלה, אבל לא ידוע לי על מקרים כאלה, ואני מניח שהרופאים יוכלו לתת הסברים מתי נכון לתת קלוזפין כבר בהתחלה.
כדאי לברר עם הרופא מדוע הוא ראה לנכון לתת כבר בהתחלה קלוזפין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/11/2015יש קושי לדעת מה שיקולי הרופא.
התרופה יעילה במצבי אובדנות ומסוכנות, הרעלת מים - שתיה מופרזת ועמידות לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)