קלוזפין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלוזפין
    אחות דואגת
    06/11/2015

אחי עבר השתלת מח עצם לפני שלושה חודשים ולפני כשלושה שבועות עבר התקף פסיכוטי כתוצאה מריבוי תרופות או מריאקציה בין תרופות שונות.הפסיכיאטר אמר שזה התקף זמני שיעבור ואינו מחלת נפש. טופל כשבועיים בזיפרקסה וכעת עבר לקלוזפין. קראתי באינטרנט שתרופה זו ניתנת במקרים קשים או לאחר כשלון טיפול של שתי תרופות. הוא ממש אינו מקרה קשה . אני לא יודעת מה זה חולה סכיזופרניה קשה אבל הוא רק מבולבל קצת.. מדבר רוב הזמן לעניין. אינו אובדני או מדוכא. האם הפסיכיאטר לא קצת הגזים עם התרופה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלוזפין

הוספת תגובה

• בהחלט צריך לברר

שמוליק
    07/11/2015

שלום רב.

אינני רופא.

קודם כל, גם לו היה מדובר במקרה קשה - לא היה שום מקום להרים את הידיים. אני עברתי ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף, כך שאין שום סיבה להתייאש, ואני שמח שההודעה שלך מפגינה ביטחון.

קלוזאפין היא תרופה אנטי-פסיכוטית שיש לה תופעת לוואי של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, ומהסיבה הזו היא נמצאת בקו האחרון. אבל זה לא אומר שלא עושים בה שימוש; מבצעים בדיקות אחת לשבוע על מנת לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, ולאחר זמן מה שרואים שאין פגיעה מבצעים את הבדיקה אחת לחודש. אם נעשתה בדיקה כדי לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות - זה אמור להיות בסדר.

אני מניח שהיו לרופא המטפל סיבות טובות לתת קלוזפין כבר בהתחלה, אבל לא ידוע לי על מקרים כאלה, ואני מניח שהרופאים יוכלו לתת הסברים מתי נכון לתת קלוזפין כבר בהתחלה.

כדאי לברר עם הרופא מדוע הוא ראה לנכון לתת כבר בהתחלה קלוזפין.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוזפין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/11/2015

יש קושי לדעת מה שיקולי הרופא.
    התרופה יעילה במצבי אובדנות ומסוכנות, הרעלת מים - שתיה מופרזת ועמידות לתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו