לחברה שלי יש הרגלים מסוכנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחברה שלי יש הרגלים מסוכנים
    פני
    16/11/2015

היי לרופאים ולאורחי הפורום. אני אשמח לעזרה.
    לחברה שלי (מזה חצי שנה) היה הרגל עוד בימים שהיינו ידידים- להסניף קסנאגיס.
    כשנכנסנו לקשר רציני היא הפסיקה (הפסיקה בוודאות).
    לאחרונה אני מוצא שהיא מסניפה מידי פעם כדור בשם אלפריד (מקוה שאינני טועה בשם).
    היא אומרת שהיא לא מסניפה ונוטלת אותם באופן נורמלי, אבל אני לא מאמין לה כי מצאתי נייר מגולגל (כזה שאני יודע שהיא השתמשה בו בעבר לשם הסנפה).

עכשיו- מה אני צריך לעשות? אני יודע שיש לה עבר עם סמים קשים יותר (כגון הסנפת כדורים, קוקאין ואלכוהול), ואני לא יכול ללחוץ עליה כי זה רק יגרום לה לרצות זאת יותר.

אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות

עזרה? בבקשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה

פני
    21/11/2015

אני מודאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתייעץ עם מישהו שמבין בגמילה מסמים

שמוליק
    21/11/2015

שלום אבי.

אינני רופא, בנתיים רק סטונדט לפסיכולוגיה בתחילת התואר הראשון...

מדובר בעניין שנראה די מורכב, ואנסה לפשט את הדברים.

יש כאן שאלה על עצם הקשר; האם להמשיך אותו או לא. האם ניתן לסמוך על החברה שלך.

יש כאן שיקולים לכאן ולכאן; מצד אחד כתבת שהיא הפסיקה לאיזה זמן, ומצד שני כתבת שהיא עדיין לוקחת. אני מניח שלא הייתי מעוניין בקשר אם היא לא מתכוונת להפסיק, ומצד שני צריך גם לגלות רגישות, וכל עוד היא מתקדמת בתהליך הגמילה, אז צריך לתת לה מרחב. אני חושב שמישהו שמבין יותר בתהליכי גמילה יכול לייעץ טוב יותר ולבחון את המקרה על כל פרטיו.

מעבר לכך, ישנם גם השלכות פסיכולוגיות על הרגשות שלך כלפיה, בין אם תחליט להמשיך ובין אם תחליט להפסיק, ובעניין הזה אם ישנם קשיים אז ניתן לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר לצורך תמיכה והכוונה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו