הצילו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו
    רענן
    21/11/2015

שלום
    הנני סטודנט לרפואה שנה ד׳ אך סובל מפאניקה .
    התקף הפאניקה נגרם כאשר אני נמצא רחוק מההורים שלי, כך למשל כאשר אני בלימודים וההורים למשל נוסעים לצפון הארץ אז אני נכנס לפאניקה . הפסיכיאטר רשם לי אסטו 10 מג עם הטבה מועטה , כעבור זמן רשם לי העלאה ל 20 מג , אך עדיין יש פאניקות , אומנם זה עזר אבל לא כמו שצריך !!
    זה מגביל אותי בכל המישורים , מלחץ ומדאיג !!
    הצילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• מקור הפאניקה.

מייק
    22/11/2015

לפי דברייך מקור הפאניקה שלך הינו פסיכולוגי.
    שזה כבר חדשות נהדרות כי לא מדובר בבעיה שאינך יכול להסביר.

לא אמליץ לך על שיטת הלחזור לעבר ולהבין מדוע זה קורה.

אלא להשתמש בהגיון ורציונליות שיגברו על הרגש.

אתה זה שמפעיל את הפאניקה בכל פעם שהיא מתרחשת.
    זה מתחיל במחשבה,ואז באופן אוטומטי חיברת לאותה מחשבה(שאתה רחוק מההורים )רגש של פחד וחרדה.
    אולם אין לה בסיס. אין סיבה שתפחד.
    ההורים שלך בריאים ושלמים ואתה בן אדם בוגר שיכול להיות רחוק מהוריו לזמן מה.

נתק את הרגש מן המחשבה.

תגיד לעצמך שאתה לא צריך את זה יותר כי אין כאן סכנה מציאותית..

כדורים ירגיעו אותך אבל זה כי מדכאים את הרגש באופן כללי.הם ידכאו לא רק את הרגש השלילי אלא עוד רגשות.
    לכן אני לא ממליץ.

תפתור את הבעיה הזאת ברציונליות.
    תחבר למחשבה של ריחוק מההורים מחשבה של עצמאיות וביטחון וכעוד חלק מהחיים של בן אדם בוגר.

אני בטוח שזה יעזוב אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    22/11/2015

שלום עופר,
    מהודעתך ניתן להבין כי הטיפול התרופתי שקיבלת עזר באופן חלקי ואתה ממשיך לסבול מתסמינים של חרדה. בדרך כלל, במצבים דומים ניתן לשקול החלפת התכשיר ו/או תוספת תכשיר הרגעה לפי הצורך, זאת כמובן בהתאם להתרשמות של הפסיכיאטר המטפל. בנוסף, מאוד מומלץ לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי שבמסגרתו תוכל ללמוד יותר על החרדה , להכיר טכניקות ולקבל כלים התנהגותיים להתמודדות איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו