שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    פונטיוס
    30/11/2015

במשך שנים התנהגותה של אמי כלפינו היתה מגוננת, מתערבת ורכושנית. תמיד חשבתי שכך הדבר נורמטיבי מכיוון שלא הכרתי משהו אחר. כעת, שאני אדם בוגר נודע לי שהיא סובלת מהפרעת דחק פוסט טראומטית בגלל משהו נורא שקרה לה בילדות. הסיפור הודחק במשך 40 שנה, עד שלפני שנתיים החלה ירידה ניכרת במצבה הפיזי. היא החלה טיפול וכעת מחלימה. שאלתי היא: האם יתכן שספגתי בעיות רגשיות כלשהן בצל גידול מאם שבמשך שנים לא היתה יציבה נפשית? הידיעה על מחלתה שברה אותי כי היום הייתי מתייחס אליה אחרת, בהבנה ואמפתיה במקום הכעסים שחשתי כלפיה להתנהגות לא נורמטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• סביר שכן

שמוליק
    30/11/2015

שלום פונטיוס.

אינני רופא.

סביר להניח שהיו אי אילו התנהגויות פוגעניות שנבעו מהמחלה. כשם שכאשר מקבלים מכה, זה כואב, גם אם היו לכך כוונות סופר טובות, כך גם פגיעות ריגשיות.

השאלה הגדולה היא האם בשל כך ישנו סבל או פגיעה בתיפקוד. אם כן, אז כדאי לטפל בכך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

פונטיוס
    30/11/2015

שלום. מה זה קלונקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/12/2015

בהחלט יש אפשרות, בירור אפשרי רק תוך כדי טיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו