מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה נגד דיכאוןדורין03/12/2015
ערב טוב
שמעתי מחברה טובה על התרופה סרוקסט שלדבריה גרמה לה בזמן יחסית מהיר לחזור למעגל העבודה. היא קיבלה את התרופה על ידי פסיכיאטר במרפאה פסיכיאטרית.
אני לא מעוניינת להגיע לפסיכיאטר ונוח לי להגיע לרופאת המשפחה שלי.
רציתי לשאול האם אני חייבת לעבור דרך פסיכיאטר על מנת לקבל סרוקסט,או שזה אפשרי גם דרך רופאת המשפחה ?
תודה רבה,דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מטופל מגיב אחרת
שמוליק04/12/2015שלום דורין.
אפשר לפנות לרופא המשפחה. גם רופא משפחה מוסמך לרשום תרופות פסיכיאטריות. אינני יודע לומר היכן בדיוק עובר הגבול בין סמכותו ותפקידו של רופא המשפחה לבין רופא פסיכיאטר. יכול להיות שיהיה בכך קיצור דרך; אני מניח שזמן ההמתנה לתור לרופא המשפחה הוא קצר יותר מאשר לרופא פסיכיאטר.
אני מבקש ברשותך להעיר שכל מטופל מגיב אחרת, ולכן אם סרוקסט עזרה לחברה שלך - לא ניתן להסיק מכך שזו תרופה טובה בכלל ובפרט לא ניתן להסיק שהיא טובה בשבילך. כמובן שאם העובדה הזו גורמת לך לחשוב שזו תרופה טובה בשבילך - זה יהווה שיקול בהחלטה של הרופא.
לצורך השוואה, אני ממש לא הסתדרתי עם תרופות פסיכיאטריות, ולפני כמה שנים טובות כשהצטרפתי לפורום הייתי יורד "כאסח" על התרופות, וקיבלתי ביקורת קשה מאוד מהרופאים של הפורום, אבל היא לחלוטין מוצדקת; ממש לא ניתן להסיק מהמקרה שלי על הכלל.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה בהתמודדות. אחד מהתפקידים העיקריים של החברים בפורום , שבדרך כלל התמודדו עם קשיים נפשיים, הוא לעודד.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט טובה בעיקר לחרדות
אני04/12/2015נחשבת לתרופה בעל אפקט מרגיע יותר מהקבוצה שלה אך היא עלולה לגרום להשמנה משמעותית באחוזים גבוהים ולפגיעה בחשק המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה נגד דיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2015לא חובה פסיכיאטר
סרוקסט - ממשפחת SSRI
מרגיע מהר, מישנן, גורם להשמנה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)