הפסקת פרפנאן בבת אחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת פרפנאן בבת אחת
    ד``ר יונתן דוידאור
    13/12/2015

שלום אני לוקחת פרפנאן 8 מג והפסקתי לקחת בבת אחת האם זה מסוכן
    יש לי כאב ראש זה תופעות לוואי בגלל שהפסקתי את התרופה בבת אחת ?

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת פרפנאן בבת אחת

הוספת תגובה

• הגיוני

שמוליק
    14/12/2015

שלום אני.

התופעה של כאבי ראש כתוצאה מהפסקה פתאומית של תרופה אנטי-פסיכוטית הוא הגיוני. הפסקת התרופה צריכה להיות באופן הדרגתי.

נראה לי שהחלטת להפסיק על דעת עצמך, אע"פ שלא כתבת במפורש. אם זה נכון, אז זה ממש לא מומלץ להפסיק מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל; התסמינים עלולים לחזור...

עם זאת, אני רואה לנכון לציין, שהרבה מטופלים מחליטים להפסיק את הטיפול התרופתי בגלל תחושה של חוסר רגישות מצד הרופא המטפל, ויש בכך הרבה מן האמת.

הרבה מטופלים סובלים מ"זומביות"; קשה להם לתפקד והם ישנים הרבה, ויכול להיות שזו תוצאה של התרופה, אך גם יכול להיות שזה סימפטום של המחלה. הרבה פעמים הרופאים אומרים בוודאות שמדובר בתסמינים של המחלה, ושוללים את האפשרות שזו תופעת לוואי של התרופות, וכתוצאה מכך, המטופלים מאבדים את האמון וזורקים את התרופות...

גם אני עברתי את החוויה הזו ומספר פעמים זרקתי את התרופות, ולכן אני רואה לנכון להמליץ על מספר צעדים שיקטינו את הסיכון.

כדאי שיהיה רופא פסיכיאטר שאת נותנת בו אמון, ושאם חלילה תהיה התדרדרות במצב, אז תוכלי לפנות אליו לצורך טיפול תרופתי. לזרוק את התרופות מתחושה של חוסר אמון היא הרבה יותר מסוכנת.

כדאי להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים, וליידע את המטפל על ההחלטה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרפנאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2015

בוודאי שלא מומלץ ואף מסוכן, חזרת תסמונת ראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו