מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת פרפנאן בבת אחתד``ר יונתן דוידאור13/12/2015
שלום אני לוקחת פרפנאן 8 מג והפסקתי לקחת בבת אחת האם זה מסוכן
יש לי כאב ראש זה תופעות לוואי בגלל שהפסקתי את התרופה בבת אחת ?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
שמוליק14/12/2015שלום אני.
התופעה של כאבי ראש כתוצאה מהפסקה פתאומית של תרופה אנטי-פסיכוטית הוא הגיוני. הפסקת התרופה צריכה להיות באופן הדרגתי.
נראה לי שהחלטת להפסיק על דעת עצמך, אע"פ שלא כתבת במפורש. אם זה נכון, אז זה ממש לא מומלץ להפסיק מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל; התסמינים עלולים לחזור...
עם זאת, אני רואה לנכון לציין, שהרבה מטופלים מחליטים להפסיק את הטיפול התרופתי בגלל תחושה של חוסר רגישות מצד הרופא המטפל, ויש בכך הרבה מן האמת.
הרבה מטופלים סובלים מ"זומביות"; קשה להם לתפקד והם ישנים הרבה, ויכול להיות שזו תוצאה של התרופה, אך גם יכול להיות שזה סימפטום של המחלה. הרבה פעמים הרופאים אומרים בוודאות שמדובר בתסמינים של המחלה, ושוללים את האפשרות שזו תופעת לוואי של התרופות, וכתוצאה מכך, המטופלים מאבדים את האמון וזורקים את התרופות...
גם אני עברתי את החוויה הזו ומספר פעמים זרקתי את התרופות, ולכן אני רואה לנכון להמליץ על מספר צעדים שיקטינו את הסיכון.
כדאי שיהיה רופא פסיכיאטר שאת נותנת בו אמון, ושאם חלילה תהיה התדרדרות במצב, אז תוכלי לפנות אליו לצורך טיפול תרופתי. לזרוק את התרופות מתחושה של חוסר אמון היא הרבה יותר מסוכנת.
כדאי להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים, וליידע את המטפל על ההחלטה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2015בוודאי שלא מומלץ ואף מסוכן, חזרת תסמונת ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)