תרופה שלא תפגע בחשק מיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה שלא תפגע בחשק מיני
    אבי
    26/12/2015

שלום רב
    עקב חרדה כללית בעשור האחרון (גיל 20-30)-במשך כחמש שנים אחרונות לקחתי כדורים נוגדי דיכאון וחרדה - רסיטל, ציפרמיל, ציפרלקס סימבלטה (+ טיפול פסיכולוגי+CBT בשנה אחרונה)
    הכדור שהכי עזר לי הוא ציפרלקס., כולם גרמו לירידה בחשק המיני
    לפני כשלושה חודשים הפסקתי עם התרופות (ציפרלקס) והכל עבד טוב והחשק המיני חזר במעט, אפילו הרגשתי מצוין, אך בשבועיים האחרונים יש הרגשה פחות טובה-מעט חרדה,הסתכלות שלילית על המציאות/העתיד, מצוברח וכו'
    אני יכול לנהל שגרה פשוטה אבל לא מרגיש שיכול להתקדם ולעשות קפיצות בחיים (כגון קידום בעבודה, מציאת זוגיות וכו') אבל אולי זה ישתפר...מי יודע (ואולי יתדרדר)

אני תוהה:
    א. האם לחזור לתרופות למרות הפגיעה בחשק המיני (חוץ מחרדה/צברוח ביום יום יש התקף פניקה אולי רק אחת ל 1-2 שבועות) או להישאר אם הטיפול הפסיכולוגי בלבד?

ב. הבנתי שאולי כדאי לנסות תרופה חדשה שאולי לא תפגע בחשק המיני וגם תעשה את העבודה? כדאי להמר על כדורים חדשים? אם כן- איזה כדור יכול להיות רלווני (צייניתי לעיל מה כבר ניסיתי ופגע בחשק מיני) למשל- הבנתי שפרוזק לרוב לא פוגע בחשק מיני? אולי כדור אחר? (ומתי כבר יהיה כדור חדש בשוק עם 0 סיכוי פגיעה בחשק מיני?!)

תודה על מענה ל-2 השאלות לעיל
    בברכה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה שלא תפגע בחשק מיני

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    26/12/2015

שלום אבי.

אינני רופא.

לדעתי, התשובה לשאלה הראשונה היא שזה תלוי באיזון בין תועלת מהתרופה לנזק מהפגיעה בתיפקוד המיני. זו שאלה אינדבידואלית, ואתה צריך פשוט לעשות את החשבון של מה התועלת מהתרופה לעומת הנזק, ובהתאם להרגשה שלך להחליט.

פגיעה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי ידועה ושכיחה של תרופות נוגדות דיכאון, כך שקשה לי להאמין שאי פעם תהיה תרופה שלא תפגע או שתפגע לעיתים נדירות. בכל אופן, התרופות פועלות על מטופלים באופן שונה, כך שאפשר לנסות תרופות חדשות, שיכול להיות שיפגעו פחות בתיפקוד המיני. אין מה להפסיד...

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו