מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וולבוטרין לא משפיע לאחר תקופת הסתגלות של חודשחיים01/01/2016
אהלן,
הפסיכיאטר החליט לתת לי וולבוטרין בתוספת סורבון, להקלה על תסמיני דיכאון עצבות וחרדה וכתחליף לריטלין נגד קשב וריכוז . היום בדיוק חודש כבר,ועדיין לא מרגיש השפעה כלל, אני לוקח את המינון המקסימאלי של התרופה כשלושה כדורים 150X3 =450 וחצי סורבון בבוקר, פשוט חבל לי על המאמץ והכסף,
מה עושים במצב כזה? האם וייתכן שהסורבון מפריע להשפעה של הוולבוטרין והם לא משתלבים יחד או שפשוט הגוף שלי מסתגל למינונים, או שקל פשוט וחלק התרופה לא משפיעה עליי? מה פסיכיאטר שמבין עבודה אמור לעשות במצב כזה? האם להוריד לחלוטין את הוולבוטרין או שלשלב איתו תרופה נוספת ממשפחה אחרת, או להחליף לחלוטין את הטיפול.... האם ייתכן מצב כזה שהתרופה כלל לא משפיעה עליי, כאילו לא לקחתי אותה בכלל ואין תופעות לוואי..
במידה וכן: איזה תרופות יש מהמודל החדש, כמה שפחות תופעות לוואי ושלא יפריע לנהיגה, משהוא בסגנון הוולבוטרין, והאם כל פסיכיאטר אמור להכיר גם את התרופות החדשות שמתעדכנות?
בנוסף מה לחרדה וקשב וריכוז, כי ריטלין עושה תופעות לוואי רציניות, כל סוגי הריטלין לא באים לי טוב, נסיתי קונצרטה,LA וכו'... לדברי הפסיכיאטר התרופה הנ"ל הייתה אמור לכסות על כל זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין לא משפיע לאחר תקופת הסתגלות של חודש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2016האיזון לפעמים לא פשוט. כל טיפול לדיכאון שמשפר מוטיבציה , קשב וריכוז, עלול להחמיר אי שקט וחרדה. טיפול נוגד חרדה, עלול להוריד את היעילות של ממריצים, באופן כללי.
יש לקבוע מטרות טיפול , מה הכי חשוב ? 1, 2.. 3
להבין לפעמים שיש צורך לוותר על יעילות מקסימלית לטובת בטיחות.
חשוב למצות טיפול בשיחות , CBT , היפנוזה לטיפול בחרדות ובירור מרכיב דיכאון ( אשמה , וויתור עצמי , פספוס בחיים ועוד.. ).
מאוד חשוב לברר את המצב הגופני , כולל פרופיל הורמונלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההמלצה ממה שעולה באשכול שפתחתי?
טל05/01/2016אני צריך תרופות שיהיו עם כמה שפחות תופעות לוואי וכן עדיפות שיהיו בסל התרופות.
וולבטרין בשילוב סורבון לא עובד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)