מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס וכניסה להריוןנועם ב.09/01/2016
שלום, אני בת 29, בריאה בדר"כ. לפני כ-5 שנים התחלתי לנטול ציפרלקס (בליווי פסיכיאטרי) לסירוגין, כאשר נטלתי בתקופות בהן החרדה התגברה וכשחשתי בטוב לא לקחתי.
לפני כשנה התחתנתי ועכשיו בן זוגי ואני מעוניינים להיכנס להריון. אני סובלת מחרדות קשות סביב חשש שלא נצליח להיכנס להריון, דבר המתבטא בשינה לא סדירה, מחשבות אובססיביות והתקפי בכי במהלך היום. איני נוטלת ציפרלקס מזה כחצי שנה (עקב תחושה כללית טובה ומאוזנת, עד לתקופה האחרונה).
שאלתי היא- האם אני יכולה לשוב לקחת ציפרלקס בתקופה זו של ניסיון להיכנס להריון? אני יודעת כי ציפרלקס עשוי להיות טרטוגן, אך עם זאת החרדה מעיקה ומפריעה מאוד למהלך חיי. עד כמה זה עשוי לסכן הריון פוטנציאלי?
מציינת כי אני מלווה ומטופלת בטיפול פסיכולוגי וכן אלטרנטיבי.
הרבה תודה,
נועם ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שזה לא חד משמעי
שמוליק09/01/2016שלום נועם.
אינני רופא. אני רק סטודנט לפסיכולוגיה בתחילת התואר הראשון...
ישנם שיקולים לכאן ולכאן בשאלה האם ליטול את התרופה.
מחד, הדיכאון והחרדות גם כן עלולים להזיק לעובר, ויכול להיות שהנזק מהדיכאון והחרדות עולה על הנזק האפשרי שעלול לקרות לעובר כתוצאה מלקיחת התרופה, ואז עדיף לקחת את התרופה.
מאידך, החשש מפגיעה בעובר, ואפילו אם החשש הוא מוגזם ונראה שהוא הרבה מעבר למה שעלול לקרות, הוא משפיע על המצב הפסיכולוגי של האם, והוא גם כן עלול לפגוע בעובר, כך שיכול להיות שהתועלת מהתרופה תצא בהפסד כתוצאה מהחשש לפגוע בעובר.
העצה הכי טובה היא להתייעץ עם המטפל שיכול להעריך את המשקל הנכון של הגורמים הרלוונטיים לגבייך, ולהגיע למסקנה המותאמת אישית עבורך.
אני מניח שהרופאים יגידו באופן כללי, אילו תרופות נחשבות ליותר בטוחות ואילו פחות בטוחות בזמן הריון, אבל עדיין צריך לבחון את העניין מול המטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שזה לא חד משמעי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/01/2016שלום לך נעם
ישנן תרופות מוכרות יותר ומתאימות יותר מהציפראלקס עבור הריון.
ממליץ לך להיועץ עם הפסיכיאטר שלך.
התרופות הללו אינן טרטוגניות.
מכל מקום כדאי להיוועץ גם עם מרכזים טרטולוגים הנמצאים בכל בית חולים שהמרכזי שבהם נמצא בהדסה עין כרם.
הריון ולידה קלים ללא חרדות מיותרות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)