מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהול ותרופותולדיסלב22/01/2016
שלום לכולם. אני אודה מאוד על תשובה של פסיכיאטר. אני מאובחן ב דיכאון ואו סי די והפרעת פאניקה. אני מקבל כבר 10 שנים אנטידפרסנטיים. עד עכשיו הייתי מקבל פקסט 60 מג. לפני 3 חודשים, בעקבות חזרת סימפטומים הפסיכיאטר שלי החליפה לי את התרופות מי פקסט ל ציפרלקס 20 מג. כש הסימנים לא השתפרו (כולל התקפי פאניקה חוזרים בעיקר מי תוך שינה), היא הוסיפה לי גם 4 מג פרפנאן לפני שינה. אני מרגיש הקלה מסויימת. אמנם מדי פעם יש לי התקפי פאניקה אבל הם כאילו עוברים בעצימות נמוכה יותר ממה שהיו. עדיין יש לי מצב רוח ירוד כי אני כל הזמן פוחד מההתקף שעלול להגיע. הפסיכיאטר שלי אמרה לי שאסור לי לישתות אלכוהול למעט פעם בשבוע שבועיים כמות של כוס יין או שווה ערך. זה מאוד מתסכל אותי וממש גורם לי להיות מדוכא כי בינינו פעם בשבועיים כוס יין זה כמו לא לשתות בכלל. בספרות שקראתי באינטרנט ראיתי ש אנטידפרסנטיים כמו ציפרלקס לא צפויים להגיב ביחד עם אלכהול. אני גבר בן 33 ובא לי מדי פעם כמו כולם לתפוס ראש עם איזה כמה דרינקים. האם אני באמת לא יכול. אני לא אלכוהוליסט אבל מאוד אהבתי לשתות פעם בשבוע נגיד יותר מי כוס אחת של יין כי בינינו כוס של יין לא מדגדגת לי. האם יש לכם תשובה יותר משמחת בשבילי? בכבוד רב, ולדיסלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקול את העניין מול הרופא המטפל
שמוליק23/01/2016שלום ודיסלב.
אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה בתחילת הדרך.
אני ממש מבין לליבך, וגם יכול להבין את הצד של הרופא.
לדעתי, צריך לקחת בחשבון את התחושה ה"מבאסת" מהימנעות מאלכוהול כאפקט פסיכולוגי שאמור להחריף את הדיכאון והחרדות, ולמצוא את נקודת האיזון המתאימה בשבילך. יכול להיות שהרופא לא שקל נכון את הגורמים.
יכול להיות שהרופא המטפל לא נתן לדברים את המשקל הנכון, ויש מקום לחזור אליו על מנת שישקול את הדברים שוב.
אם יהיו מגיבים שיגידו שאפשר יותר או שאי אפשר יותר - צריך לקחת את הדברים בעירבון מוגבל; כל מטופל מגיב אחרת; הן לתרופות והן לאלכוהול, ולכן צריך לברר את העניין מול הרופא המטפל.
אגב, ניתן לשקול להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים בבעיה. יכול להיות שהטיפולים הפסיכולוגיים יהיו מספיק מוצלחים עד כדי כך שלא יהיה יותר צורך בטיפול תרופתי, ואז בכלל לא תהיה בעייה מיוחדת בצריכה מתונה של אלכוהול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות ואלכהול
ולדיסלב24/01/2016תודה רבה שמוליק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)