שאלה בנושא רישום במערכת משרד הבריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא רישום במערכת משרד הבריאות
    גדי
    26/01/2016

שלום רב,
    אני סובל מבעיות בריאותיות רבות מאוד, ובנערותי הדבר השפיע מאוד על מצב הרוח שלי.
    בשורה התחתונה, דיברתי בעבר על אובדנות. הגעתי עצמאית לחלוטין לגהה (אולי היה צעד טיפשי) ובתום פגישה של חמש דק' בלחץ, בה נשאלתי אם אני מתכוון לפגוע בעצמי ועניתי שלא (העבירו לי שם כרטיס מגנטי למטיב זכרוני) שלחו אותי משם.
    קיבלתי טיפול פסיכולוגי עוד לפני כן (שיחות וקבוצה).
    במקביל, נטלתי תרופות SSRI שונות - פלואוקסטין (פריזמה, פלוטין) ופלובוקסאמין (פבוקסיל), לטיפול במצב הרוח - שירדו גם הן מרשימת התרופות הקבועות שלי (אין לי מושג אם נמחקו מהמחשב לחלוטין או הועברו ל"תרופות עבר").

להבנתי מדובר בתרופות קלות לטיפול במצבי רוח - אשר מכל מקום, אותן הפסקתי לקחת לפני כשנתיים - שנתיים וחצי, והפסקתי כל טיפול פסיכולוגי שהוא לפני יותר משנתיים, כמעט וחצי; בנוסף, מעולם לא אושפזתי או טופלתי במוסד פסיכיאטרי, ואני יציב לחלוטין - מדובר היה במעידה בעקבות מצב בריאותי גרוע מאוד שהשפיע עלי קשות.

שאלתי הינה האם לאור המידע הנ"ל, ישנו (או לפחות אמור להיות) רישום נפשי כלשהו אודותי במחשבי משרד הבריאות בנושא (כלומר על טיפול פסיכולוגי, על אותו "ביקור חמש הדקות" של הגעה ויציאה בגהה, או על ה-SSRI), או שנרשמים רק מקריים קיצוניים יותר (סכיזו', אובדנות שלוותה בנסיון, סכנה עצית או לציבור וכדומה).

תודה רבה! גדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זה חסוי, וזו לא סוף הדרך

שמוליק
    26/01/2016

שלום גדי.

לי יש תיק הרבה יותר כבד: ארבעה אישפוזים, וחוץ מאחד - כולם היו במצב פסיכוטי חריף.

בתכלס, ברור לי שזה רשום איפה שהוא, ויתר על כן, ברור שאם אי פעם בעתיד אני אצטרך להפעיל את הביטוח - חברת הביטוח תבקש מידע עליי על מנת לטפל בתביעה, והיא תגיע גם לאותו מידע רגיש...

אגב, ישנה גישה הפוכה לגמרי מהגישה שלך. תוכל למצוא בקלות מידע על הסטנד-אפ "סליחה על ההפרעה" שמי שמציג אותו הם אנשים שסובלים מאי אילו הפרעות פסיכולוגיות חמורות ממה שאתה מתאר על עצמך. כמובן, שאת עניין החשיפה - לכל אחד מתאים משהו אחר, ולא אנסה לשנות את גישתך, אבל היה חשוב לי להציג את הגישה ההפוכה ב 180 מעלות מהגישה שלך.

בשורה התחתונה, המידע הזה נמצא איפה שהוא במשרד הבריאות, אבל הוא חסוי, ואפשר להגיע אליו רק אם תתן הסכמה בכתב לויתור סודיות רפואית (שבדוגמא של חברת הביטוח מי שמעוניין להפעיל את הפוליסה יצטרך לתת). אבל אפשר גם לשנות את הגישה ולזרום עם מה שקרה; הרבה אנשים שהתמודדו מגלים משמעות חדשה לחיים בעיקבות ההתמודדות, והחיים שלהם נהיים יותר מאושרים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיב..

מייק
    28/01/2016

אנחנו בני האדם לא מושלמים.
    בחיינו אנחנו עושים טעויות, אנחנו סובלים משלל דברים ועוברים שלל של חוויות לא רצויות.

אם אדם כלשהו חושב שהחיים עברו לו חלק.. אז או טועה.

במקרה שלך, הייתה לך צרה.. ופנית לעזרה ונכון עשית.
    אז נאמרו דברים מפיך אשר אוליי מופיעים איפשהו שהינך מצטער שנאמרו.

אבל חבר יקר.. אתה שוכח את הדבר החשוב ביותר.
    אתה עדיין חיי!, לא רק זה שאתה חיי.. אתה כבר אחריי התקופה הקשה שעברת.

אתה יודע כמה אנשים שכבר לא איתנו היו מחליפים איתך מקום? רק כדי לנשום נשימה נוספת, כדי לחוות שוב את העולם.

מה שאני מנסה לומר לך הוא...שאתה בר מזל,ואתה צריך לשמוח ולהיות גאה שהצלחת לצאת ממקום אפל שהמון אנשים לא הצליחו.

שים פס על מה שכתוב.. או לפחות אל תתן לזה להדאיג אותך.

במידה ומשהו שרשום עלייך והינך חושב שעלול לפגוע בעבודה שלך...טפל בזה באופן רגוע.. בלי לחץ.

שיהיו לך חיים מאושרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו