מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צורך סוליאן וזיפרקסה- מה השלב הבא?משתמש בסוליאן10/02/2016
שלום חברים!
זו תקופה שאני צורך גם סוליאן וגם זיפרקסה (כחצי שנה: 900 מ"ג סוליאן ו5 מ"ג זיפרקסה)
לפני כן הייתי צורך 600 סוליאן לפני כן אבליפיי ולפני כן רספונד. (כל השינויים הללו נבעו מתמורות במחלת הסכיזופרניה שממנה אני סובל)
לאחרונה בעקבות עבודה מאמוצת פיזית אני חש שהמחלה שלי יצאה מאיזון, ואני מרגיש הרבה חשמל בנפש (מי שחווה את זה יודע).
המחלה שלי כך הבנתי הוגדרה כעמידה. מישהו יכול להעריך אם יש אפשרות לעוד תרופה חדשה שלא ניסיתי ומה היא? (לפונקס סרקוול או העלאה בזיפרקסה שממנה אני מאוד רוצה להימנע?
אני מחכה לפגישה והזמן מתארך לו...
אשמח גם להסבר קצר על 'קו ראשון' 'שני' 'שלישי' תרופות טיפיות אטיפיות וכל האופן שעל פיו בוחרים הרופאים את פעילותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק10/02/2016שלום רב.
אינני רופא.
בלי שום קשר, אני מאחל לך בהצלחה בהתמודדות.
אני אודה בכך שיש לי סלידה מטיפול תרופתי כי הוא הזיק לי יותר מאשר הועיל, אבל בשום פנים ואופן אין להסיק ממני על הכלל; צריך להפעיל שיקול דעת על כל מטופל לגופו של עניין.
פסיכיאטריה זה לא רק תרופות; זה גם טיפולים פסיכולוגיים, ואם נראה שמדובר בסכיזופרניה עמידה, אז בוודאי שצריך למצות אותם.
כלל הברזל של בחירת תרופה מתאימה הוא מה שיותר תועלת ומה שפחות תופעות לוואי.
הפתלוגיה במוח של סכיזופרניה באה לידי ביטוי ב"עודף" של דופמין. התרופות האנטי-פסיכוטיות "מפחיתות" דופמין. עם זאת, העודף שמפריע מצא באזור מסויים של המוח.
התרופות של הדור הראשון הפחיתו דופאמין בכל המוח, ולא רק באזור הפגוע, ומסיבה זו, היו לתרופות האלו הרבה תופעות לוואי כגון דיסקינזיה מאוחרת, פרקיסון שזו למעשה מחלה שנובעת ממחסור בדופאמין, ועוד.
התרופות של הדור השני (נקראות גם אטיפיות) ממוקדות יותר. ושל הדור השלישי עוד יותר ממוקדות.
לפונקס היא תרופה ששייכת לדור השני, אך כיוון שיש לה תופעת לוואי של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות - היא לא בקו הראשון, וצריך לעשות בדיקות דם כדי לוודא שאין פגיעה.
מקווה שעזרתי :-).
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסה לפונקס
בסטיאן11/02/2016זו האנטי-פסיכוטית הכי טובה.
נותנים את התרופה הזאת למי שלא הגיב מספיק לאנטי-פסיכוטיות האחרות.
מה שמעצבן זה בדיקות הדם והעלייה האיטית מאוד במינון עד שמגיעים למינון קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
משתמש בסוליאן11/02/2016תודה רבה שמוליק. מתי תהיה פסיכולוג קליני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)