פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתית
    קרנית
    15/02/2016

בני בן ה-13.5 אובחן עם הפרעה חברתית תקשורתית ו-OCD. בבית הספר נוטה להתעצבן בקלות ולהגיב באלימות. הומלץ ע"י הפסיכיאטרית ליטול פרוזק 60 mg ואנטומין 40mg בערב.
    לאחר ניסיונות מרים וכושלים בשילוב של תרופות אחרות, השילוב הנ"ל הביא לרגיעה והתמתנות בהתנהגות.
    אני חוששת שמא יתמכר לתרופות כמו גם אני תוהה עד כמה תרופות פסיכיאטריות לא גורמות בעתיד להחמרה בדיכאון ולמצבי קיצון ...
    הייתי רוצה שיתחיל בתהליך גמילה מהתרופות אך אינני יודעת מתי וכן האם כדאי לקחת את הסיכון שתהיה נסיגה מה שיפגע במצבו החברתי והלימודי עד כדי הרחקה מבית הספר.
    אודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר ע"י טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    15/02/2016

שלום קרנית.

אינני רופא.

ראשית, עדיף לשאול בפורום של ילדים ונוער.

בכל אופן, ישנן דעות, שמעדיפות את הטיפולים הפסיכולוגיים על פני הטיפולים התרופתיים. אם תיכנסי לאתר של ד"ר דיודאור, תראי שם שלדעתו פסיכותרפיה הוא הטיפול הטוב והנכון לטווח הארוך, והוא אמר פעם ברדיו שהוא מעדיף מה שפחות תרופות (כמובן, כשצריך - הוא ידע לתת).

צריך לבחון את האפשרות הזו מול הרופא המטפל. שיפור במצב הקליני יכול לאפשר הפחתת מינונים של הטיפול התרופתי עד להפסקה מוחלטת.

זה בדיוק מה שקרה איתי ועוד אחרי ארבעה אישפוזים שחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו