חרדת טיסה בהיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת טיסה בהיריון
    מאיה
    24/02/2016

שלום רב,
    אני בת 28, סובלת מחרדת טיסות כל חיי (אבל בכל זאת טסה...). רציתי בבקשה לדעת:
    1. האם יש סכנה כלשהי לטוס בהיריון כשסובלים מחרדת טיסה? הכוונה היא האם החרדה והלחץ יכולים לגרום לנזק? (מדובר על שבועות ראשונים בהיריון)
    2. האם ניתן לקחת כדורי הרגעה לטיסה בזמן היריון? אם כן-איזה מותר?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת טיסה בהיריון

הוספת תגובה

• חרדת טיסה בהיריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/02/2016

לחץ וחרדה בהחלט לא מומלצים בהריון ואף עלולים לסכן את מהלך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה לגבי תרופות?

נועה
    01/03/2016

ברור לי שלחץ וחרדה עלולים להזיק...בגלל זה שאלתי האם ניתן לקחת תרופות להרגעה במהלך ההיריון? האם יש תרופות מסוימות שיכולות להתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    02/03/2016

שלום מאיה.

אינני רופא.

אפשר לראות בבירור שד"ר דוידאור לא ממש ענה לשאלה שלך, אבל ברור לי שלא מדובר חלילה בזלזול; כנראה שבשל העומס שמוטל עליו חלה טעות בהבנה.

בכל אופן, כפי שהוא כתב דיכאון וחרדות עלולות לסכן את העובר; כשהאם לא מרגישה טוב - זה עלול להשפיע על העובר. מאידך, גם תרופות נגדן עלולות לפגוע בעובר, ולכן הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להתייעץ עם הרופא המטפל.

אני מניח שד"ר דוידאור יכול לומר אילו תרופות נחשבות לבטוחות בדרך כלל בזמן הריון, אבל תמיד יש מקרים שיוצאים מן הכלל ובין כה וכה רוב התרופות דורשות מרשם רופא, כך שאין שום סיבה שלא להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו