מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם פרפנאן גורם להשמנה במינון יחסית נמוךשושי01/03/2016
שלום וברכה,
רציתי לשאול,
אני בחורה בת 28. מטופלת בפרפנאן בכ 12 מ"ג.
בנוסף לזה גם בלמיקטל וציפרלקס.
אני סובלת מעודף משקל משמעותי.
ניסיתי הרבה שיטות דיאטה וספורט, אך ללא הועיל כלל.
יש לציין כי הייתי מאד רזה לפני שנטלתי את התרופות. העלתי מאד במשקל לאחר שקיבלתי זיפרקסה שהעלתה אותי ב 30 קילו. מאז שהפסקתי אותה ירדתי במשקל.ואז התחלתי לקחת פרפנאן. השאלה שלי אם יש סיכוי כלשהו שבמינון כזה הפרפנאן יכול לגרום להשמנה. כיון שהעלתי שוב.
למרבה הבנתי למיקטל וציפרלקס לא גורמות לעלייה במשקל.
אני מאד מתוסכלת כבר הרבה זמן, כיון שאיני מוצאת פיתרון לבעייה.
יש גם לציין כי אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס שהתפתחה עקב התרופות,
וכניראה גם בגלל זה הקצב חילוף חומרים שלי בהחלט איטי.
אני נוטלת אלטרוקסין ולפי הבדיקות דם זה יחסית תקין.
לא ברורה לי איפה הבעייה.
תודה מראש,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחון את המצב מחדש עם הרופא המטפל
שמוליק02/03/2016שלום שושי.
אינני רופא.
זיפרקסה ופרפנאן הן תרופות אנטי-פסיכוטיות, בעוד שלמיקטל וציפרלקס הן תרופות אנטי-דיכאוניות. לא כתבת מה האיבחון שלך, ויכול להיות שצריך דווקא תרופות אנטי-פסיכוטיות ולא תרופות אנטי-דיכאוניות, וממילא גם אם למיקטל וציפרלקס אינן משמינות - הן פשוט לא מתאימות.
השמנה היא תופעת לוואי שכיחה הן של תרופות אנטי-פסיכוטיות והן של תרופות אנטי-דיכאוניות.
צריך לבחון מחדש את המצב עם הרופא המטפל; ישנן מספר אופציות: האחת היא באמת לחפש תרופה אחרת שאיננה משמינה, ואופציה אחרת היא לנסות למקד את ההתמודדות עם הקשיים באמצעות טיפולים פסיכולוגיים שיכולים להצליח ואז יהיה ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פרפנאן גורם להשמנה במינון יחסית נמוך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/03/2016תיאורתית כן, כולל ציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)