מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת סימבלטה - טיפול פסיכולוגירינה20/03/2016
שנה וחצי בטיפול פסיכולוגי, תוך נטילת סימבלטה 60 מ"ג.
אני מנסה להכנס להריון, ולכן החלטתי לנסות ולהפסיק לתקופה מסוימת את הכדורים.
לפני כשלושה חודשים הורדתי ל- 30 מ"ג.
בשבועיים האחרונים אני על 15 מ"ג.
מצב הרוח שלי השתנה. אני לא יודעת אם זה בגלל ההורדה או בגלל ההורמונים שאני לוקחת לטיפולים. אני לא נהנית מדברים, כמו לראות סרט או ללכת לקניון. מתקשה לעשות דברים.
השאלה היא כזאת, אם אכן המצב הנפשי השתנה בגלל הפסקת הכדורים, ולא אגדיל את המינון, האם המצב הנפשי יתדרדר בקצב מהיר? האם תהיה ירידה נוספת במצב הנפשי?
איך אדע אם אוכל להמשיך ללא כדורים (לפחות עד ההריון והלידה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק20/03/2016שלום רינה.
אינני רופא.
לגבי נטילת תרופות בכלל, ובפרט תרופות פסיכיאטריות - יש צדדים לכאן ולכאן.
מצד אחד התרופות עלולות לפגוע בעובר, וגם אם ישנו חשש לכך, הרי שעצם החשש הוא גורם פסיכולוגי שעלול להשפיע על המצב הנפשי של האם, והגורמים האלה אמורים להילקח בחשבון כדי להטות את כף המאזניים לכיוון של הפסקה או הקטנת מינונים.
מאידך, אם הטיפול התרופתי מקל על המצב הנפשי של האם, והפסקתו עלולה לגרום סבל לאם - אז גם סבל של האם הוא גורם שמסכן את העובר; גם מבחינה פיסיולוגית.
ולכן, כדאי לבחון את העניין מול הרופא המטפל על מנת למצוא את האיזון הנכון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת סימבלטה - טיפול פסיכולוגי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/03/2016יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון, שיקול תועלת מול סיכון.
כמו כן, מומלץ לקבל יעוץ חינם ומקצועי, מהמרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות לגבי בטיחות התרופה בהריון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)