סמים פסיכיאטרים והשלכותיהם למוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמים פסיכיאטרים והשלכותיהם למוח
    פ.ע
    20/03/2016

שלום, חשוב לי להדגיש שאלו שאלות בפן הביולוגי שברצוני להפנות לפסיכיאטרים בלבד באתר זה. בנוסף אשמח אם הפעם יענו לשאלותי בתשובות ולא בחצאי תשובות או בתשובות חמקניות. 1.השאלה הראשונה שלי היא, האם קיימת אפשרות שהתרופות הפסיכיאטריות ובעיקר כדורים אנטי פסיכוטיים יכולים לפגוע בזיכרון ובלמידה ולעשות נזק לתפקוד המיני באופן בלתי הפיך או לטווח ארוך? 2. שאלתי השנייה-האם כדורים אנטי פסיכוטיים יכולים לעשות נזק לתאים במוח ואפילו לפגוע בתאים במוח? 3.מה ההבדלים בהשפעות הביולוגיות בין סם לתרופה פסיכיאטרית והאם קיימים בכלל הבדלים? 4.האם התרופות האנטי פסיכוטיות יכולות לפגוע בפריון באופן בלתי הפיך? 5.האם התרופות האנטי פסיכוטיות יכולות לפגוע בפריון בדומה לסמים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    20/03/2016

שלום רב.

אינני רופא פסיכיאטר, אבל כיוון שזה פורום פתוח, אז אני מבקש לומר את דבריי.

אני מרגיש שהשאלה הזו באה ממקום שמתנגד לתרופות ובעיקר לתרופות אנטי-פסיכוטיות.

אני יכול לומר שמנסיון אישי שלי - לא הסתדרתי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולבסוף הפסקתי אותן.

אני מאמין שניתן לשפר את המצב ע"י טיפולים פסיכולוגיים ותוך כדי שיפור - ניתן להוריד מינונים ולבסוף להפסיק את הטיפול גמרי.

אגב, אני סטודנט לפסיכולוגיה, ויש לי שאיפה לחקור את הנושא בצורה מסודרת.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם רופא בלבד יגיב

פלוני
    21/03/2016

שלום אלו שאלות חשובות מאוד בנוגע לנזק רפואי שיכול להיות שנגרם ,אני חייבת תשובה מרופא, זה לא יפה להגיב כאשר ביקשתי באופן ברור שרק פסיכיאטרים יגיבו.למה לעשות דווקא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי שזה יכול להועיל

שמוליק
    21/03/2016

שלום.

את צודקת. כתבת במפורש שאת מעוניינת בתשובה מהרופאים, אבל חשבתי שהדברים שלי יוכלו להועיל למרות זאת, ולפחות השתדלתי להציג את הדברים בצורה מכובדת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמים פסיכיאטרים והשלכותיהם למוח - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/03/2016

שאלה כללית מדי ומורכבת מדי, יש סוגים שונים.
    ככל שידוע לנו, תרופות נוגדות פסיכוזה חדשות בעלות השפעה מגנת על המוח ולאחר תקופה ממושכת של טיפול ואיזון חלק מהמטופלים זוכים להנות משיפור במחשה, זיכרון ולמידה( קוגניציה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות ברורות מאוד

שירן
    28/03/2016

שלום שאלותיי הן ברורות מאוד ומי שמטפל בתחום חייב לדעת לענות אליהן כי בלי לדעת לענות אליהן זה חוסר אחריות לתת תרופות, ידעתי שיתחמקו מלענות על שאלותיי כי התשובות לשאלות אלו לא רק שירחיקו אנשים מלקחת את התרופות!. אתה באמת לא יודע אם התרופות שאתה נותן לאנשים יכולות לעשות נזק למוח?!!!!!!!!! ואתה נותן אותם?, אתה באמת לא יודע אם התרופות שאתה נותן שונות מסמים בפן ביולוגי? בתור רופא? או שאתה לא רוצה לענות? והכי גרוע שאתה לא יודע מה הסיכונים של לקיחתם? בתור הרופא שנותן אותן? הרי בעלון לצרכן המשתמש בתרופה כתובות אלף תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו