ביטוח לאומי והיענות לתרופות OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח לאומי והיענות לתרופות OCD
    סמנטי
    02/04/2016

שלום,

אני סובל מדכאון וOCD ושוקל להגיש נכות כללית לביטוח לאומי. הסיבה שלא עשיתי זאת עד כה היתה מהחרדות שלי שקשורות לכל התהליך של ביטוח לאומי ומהעובדה שבחרתי לא לקחת תרופות.

הבנתי שאחד הסעיפים שעליהם נבדקים הוא היענות לטיפול התרופתי, שזה משהו שאני לא מבין. אם אני לא לוקח תרופות זה אומר שיותר קשה לי ואני יותר זקוק לעזרה, איך הם יכולים להתנות את העזרה ללקיחת התרופות כשזה לא חוקי לחייב אדם לקחת טיפול שהוא לא רוצה?

לפני שבועיים התחלתי לתת לתרופות נסיון אז אני חושב שסוף סוף אגיד תביעה. השאלות שלי הן כאלה:
    -איך זה יראה מבחינתם אם אני לוקח רק חצי מהמינון שהפסיכיאטר המליץ לי עליו (שהוא המינון המקסימלי של התרופה)?
    -אם אני לוקח את התרופות, מקבל קצבה לצמיתות, ואח"כ מחליט שהתרופות הן לא בשבילי ומפסיק אותן או מוריד את המינון שלהן, האם יכולים לקחת לי את הקצבה? האם הם בכלל בודקים דברים כאלה אחרי שקבעו לאדם נכות לצמיתות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    03/04/2016

שלום רב.

אינני רופא, אבל יש לי נסיון אישי בעניין.

השאלה האם אתה בפועל לוקח תרופות או לא, היא בסך הכל עוד סעיף שצריך לבדוק. השאלה העיקרית היא מה מצבך מבחינה רפואית, ושום דבר מעבר לזה.

ברור שזכותך להחליט שאינך מעוניין בטיפול תרופתי.

יתר על כן, ישנם מטופלים שעל פי חוות הדעת של הרופא המטפל מוטב להם להתמודד מבלי טיפול תרופתי, ואע"פ כן מצבם מצדיק הכרה כנכים.

בדרך כלל, מקבלים נכות זמנית למשך שנה, אחרי שנה הביטוח הלאומי שוקל האם להמשיך את הנכות הזמנית בעוד שנה, וכעבור שנתיים, אם הביטוח הלאומי רואה לנכון להאריך את תקופת הנכות, אז נותנים נכות קבועה.

אני יכול לומר על עצמי, שאחרי שקיבלתי נכות קבועה, הפסקתי את הטיפול התרופתי, וברור שאי אפשר לעשות לי כלום. כרגע אני משתכר מעל לתקרה שבה עדיין זכאים לקבל קיצבת נכות, ומבחינת הביטוח הלאומי, אם יום אחד אחליט שלא בא לי לעבוד, אע"פ שאני ממש מסוגל - אהיה זכאי לקבל שוב קיצבת נכות בלי יותר מדיי קונצים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו