מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרבה תרופות שגורמות לשינה ברוב ביוםמיקי07/04/2016
הבן שלי השתחרר מבית חולים לאחר שהיה שם עקב הפסקה של תרופות. הוא יצא עם מינון של סרקוול 600 מ"ג, דפלט 500 מ"ג וזריקת מודיקט כל שבועיים 50 מ"ג. הוא כל הזמן ישן וחסר מוטיבציה לחיים.וגם צורך מאכלים מתוקים מתוך דחף לא נשלט. סיפרתי לפסיכיאטר על כך וביקשתי להוריד חלק מהתרופות אך הוא חושש ולא הסכים. מה את ממליצה בקשר לתרופות? לעזרתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק10/04/2016שלום מיקי.
אינני רופא.
מדובר בתופעה ידועה.
אנשים מקבלים תרופות אנטי-פסיכוטיות (סרווקול ומודיקט הן מהמשפחה הזו). התרופות האלה ידועות כתרופות עם תופעות לוואי קשות ושכיחות; עייפות וצורך באכילה מרובה הן חלק מהתופעות האלו.
כתוצאה מסבל מתופעות הלוואי המטופלים מפסיקים את הטיפול. כתוצאה מכך, המצב מתדרדר, ושוב פעם אישפוז ושוב פעם תרופות ושוב פעם סבל מתופעות הלוואי ושוב פעם, אם יש מספיק אומץ אז זורקים את התרופות וחוזר חלילה.
אפשר לנסות לשבור את מעגל הקסמים הזה על ידי טיפולים פסיכולוגיים, שיכולים לשפר את המצב, וכך יהיה ניתן בעתיד להוריד מינונים ואף להפסיק את הטיפול התרופתי.
אני בהחלט מבין את החשש של הרופא לחזרה של התסמינים בעיקבות הורדה או הפסקה, אך צריך גם לקחת בחשבון את תחושת האמון של המטופל ברופא, כאשר הוא מרגיש שהרופא אינו מגלה מספיק רגישות לסבל מהתרופות. אמון הוא הבסיס לטיפול.
אני חוויתי את מעגל הקסמים הזה על בשרי, ואני אומר את הדברים מתוך נסיון אישי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)