הפסקת סימבלטה לקראת טיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת סימבלטה לקראת טיפולי פוריות
    הילה
    09/04/2016

שלום רב,

אני בת 38 ומטופלת כבר מזה כשנה בסימבלטה 60 כנגד דיכאון וחרדות בעקבות משבר שחויתי.
    הכדור עזר לי מאוד וחזרתי לתפקוד מלא, הדיכאון חלף ואיתו גם החרדות, חזרה לי שמחת החיים ואני מרגישה מעולה. בשבוע הבא אני מתחילה טיפולי פוריות אשר כוללים מתן הורמונים והזרעות.
    לקראת הטיפולים ירדתי לפני כ-5 ימים לסימבלטה 30 כאשר היום אני אפסיק ליטול לגמרי את התרופה. מכיון שרופא הפריון לא התייחס כלל לעובדה שאני נוטלת סימבלטה שאלתי היא האם אני צריכה להמתין פרק זמן מסוים מיום הפסקת התרופה ועד לטיפולים ההורמונליים? האם במידה ואני אקלט ואהיה בהריון אין חשש למומים עקב הטווח הקצר של הפסקת התרופה? האם אני צריכה לעשות בדיקת דם בכדי לוודא שהתרופה יצאה ממערכת הדם? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    10/04/2016

שלום חן.

אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה ממש בתחילת הדרך.

השאלה של טיפול תרופתי בזמן ההריון היא שאלה אינדבידואלית לחלוטין; וישנם שיקולים לכאן ולכאן.

התרופות עלולות לגרום נזק לעובר מחד ואפילו חשש פסיכולוגי לגרימת נזק לעובר יכול לגרום להרגשת מתח שעלולה לגרום נזקים, אבל מאידך אם הפסקה ואפילו רק הורדה במינון תגרום להתדרדרות בהרגשה של האם בזמן ההריון - גם זה גורם סיכון בהריון, ולכן צריך למצוא את נקודת האיזון לכל מטופלת באופן אינדבידואלי.

הדבר הנכון ביותר הוא לדווח על כך לרופאים המטפלים כדי למצוא את נקודת האיזון הנכונה עבורך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה לקראת טיפולי פוריות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2016

ב 3 חודשים הראשונים של ההריון עדיף להיות ללא תרופה.
    כמובן שיש צורך בשיקול תועלת מול סיכון, בירור רופא מטפל וכן מרכז טראטולוגי של משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו